NEAFIRMIRANI BENDOVI

Ella Dvornik će po prvi puta u karijeri zapjevati, i to na prvom Emergenza festivalu u Hrvatskoj

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2011. u 13:34

Neja Markičević / CROPIX

Ella je dosad bila u medijima kao kćer Dina Dvornika, a sada pokušava nešto napraviti po pitanju vlastite glazbene karijere

Emergenza - najveći svjetski organizator festivala za neafirmirane bendove - stigao je u Hrvatsku! Hrvatska je tako postala dvadeseta članica velike glazbene obitelji koja je osnovana u Italiji s idejom da se povežu demo bendovi svijeta.

Za početak Emergenza kod nas organizira tri promotivna koncerta (prvi je 10. prosinca u zagrebačkom klubu Boogalo, slijede Osijek i Rijeka), a prava natjecanja, prema već zadanim pravilima, počinju iduće godine.

Bend koji pobijedi, po prvi put u povijesti domaće demo scene, zastupat će Hrvatsku na europskom natjecanju u Berlinu iduće godine (gdje će biti pobjednici ostalih zemalja). Pobjednik tog glazbenog spektakla, pak, ide na svjetsku turneju; ostali dobiju priliku snimiti CD.

Emergenza festivali bitni su mladim glazbenim snagama jer ih dovode u dobre klubove, pred puno posjetitelja, a mnogi profesionalni, poznati bendovi u potrazi za predgrupom upravo će konzultirati Emergenzu.

Na prvom Emergenza festivalu u Hrvatskoj kao gošća večeri nastupa Ella Dvornik, kćer pokojnog hrvatskog kralja funka Dine Dvornika. Sa svojim bendom izvest će tri pjesme; to je njezin prvi pjevački nastup ikada.

Ella je dosad bila u medijima kao kćer Dina Dvornika, mlada partijanerica itd., a sada pokušava nešto napraviti po pitanju vlastite glazbene karijere.

Tagovi

Izdvajamo