OŠTRA KONKURENCIJA

FOTO Miss Wimbledona 2012: Za zavodnicama iz istočne Europe luduje teniski svijet!

U oštroj konkurenciji lijepih i zgodnih tenisačica koje ove godine igraju na Wimbledonu, britanski Mirror laskavu titulu najljepše i najseksi dodijeli je Srpkinji Ani Ivanović. Lijepa 24-godišnja brineta iz Beograda želi biti glamurozna i poznata poput tenisačice Marije Šarapove, prve tenisačice svijeta. Na drugo mjesto Mirror je stavio Carolinu Wozniacki, Dankinju podrijetlom iz Poljske, koju publika obožava jer osim što je dobra tenisačica, zabavlja ih i nasmijava na terenu svojim grimasama i širokim osmijehom. U nizu ljepotica prevladavaju one iz istočne Europe, Slovakinje i Poljakinje. Ruskinje su i dalje jako popularne, pa je tako Ana Kurnjikova, iako se više ne bavi tenisom, i dalje jedna od najpopularnijih, iako ju je u zadnje vrijeme zamijenila Marija Šarapova, danas najbolja tenisačica, koju je pak Mirror stavio na šesto mjesto.

Agresivne na terenu

Ana Ivanović počela je igrati tenis s pet godina i uzor joj je bila Monika Seleš. Već 2005. bila je u vrhunskom tenisu, a prošle godine na 14. mjestu WTA ljestvice. Poznata je po prilično agresivnoj igri i praznovjernom običaju da lopticom o pod udara samo jedanput i ne hoda po linijama na terenu.

Caroline Wozniacki, prekrasna plavuša, ima 22 godine i živi u Danskoj, gdje je došao igrati njezin otac, profesionalni nogometaš. Lani je postala prva Skandinavka koja je uspjela doći do prvog mjesta na WTA ljestvici. Osvojila je 18 turnira. Nadimak joj je Miss Sunshine i Sweet Caroline. Zaradila je 12,5 milijuna dolara, a dečko joj je Irac, golfer Rory McIlroy.

Zaradile milijune

Marija Kirilenko, 25-godišnja Ruskinja, živi u Moskvi, igra tenis od 2001. i od tada je zaradila 5 milijuna dolara. Najbolja je prijateljica s Wozniacki i Danielom Hantuchovom, 29-godišnjom Slovakinjom koja živi u Monte Carlu, a do sada je zaradila 8 milijuna dolara. U ekipi mladih, lijepih i bogatih tenisačica je i Dominica Cibulkova iz Slovačka, koja je najniža tenisačica među prvih sto na ljestvici. Za razliku od visokih kolegica, ona ima samo 161 cm, a redovito je proglašavana jednom od najzgodnijih. Prošle godine pobijedila je jaku Caroline Wozniacki i izgubila od Šarapove. Svjetski broj jedan, 25-godišnja Marija Šarapova, živi na Floridi u Americi, visoka je čak 188 cm i definitivno je najpopularnija tenisačica nakon svoje sunarodnjakinje Ane Kurnjikove, koja još uvijek plijeni pažnju, iako godinama ne igra tenis.

Četverostruke prvakinje pobjednice wimbledonskog turnira, Amerikanke, sestre Serena i Venus Williams, bile su sinonim za ekscentrični izgled na teniskim terenima, od svoje frizure, preko nakita, do teniske opreme žarkih boja. Danas je tu ulogu preuzela, također Amerikanka, Bethanie Lynn Mattek-Sands, koja živi u Miamiju na Floridi.

Teniska Lady Gaga

Mattek je izazvala veliki publicitet sa svojim ekscentričnim modnim stilom na teniskom terenu i u medijima je nazvana Lady Gaga u svijetu tenisa. Oblačila je odjeću s leopard printom, prugasti kaubojski šešir, zbog kojega je 2005. zaradila kaznu na US Openu, a godinu nakon toga nosila je čarape za nogomet, tzv. štucne, zlatnu tenis-haljinu s trakom i neobičnim naušnicama, u roza-plavoj kombinaciji, s Hello Kitty znojnicama na rukama i pinki beretkom na glavi. Na partyju prije Wimbledona pojavila se u fluorescentnoj opravi, haljini posutoj teniskim lopticama i sa zelenim kričavim šeširom na glavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38