PORIN 2011. BEZ GLAMURA

FOTOGALERIJA 'Bižuterija' Jelene Rozge proglašena hitom godine, Gibonni spasio Porin od dosade

Prestižne diskografske nagrade održane bez glamura. Slavili Jelena Rozga, Gibonni i TBF
 Andrija Lučić / CROPIX

Nagrade mi djeluju na libido, večeras će biti... Ono! - izvalio je sinoćnji peterostruki dobitnik 'Porina' Zlatan Stipišić Gibonni primajući nagradu za album godine i tako u zadnji čas spasio dodjelu diskografskih nagrada od pada u ponor predvidljivosti i dosade.

Jer, nakon nedjeljnog televizijskog prijenosa očito je da se stvari moraju mijenjati ne samo po pitanju Dore nego isto vrijedi i za Porin koji iz godine u godinu postaje sve nezanimljiviji i naporniji, barem što se publike koja ga prati tiče.

Uzalud ga organizatori uz pomoć HTV-a pokušavaju napraviti atraktivnijim dodjeljujući uloge voditelja priredbe svima samo ne profesionalnim voditeljima. Ove godine ta je rola zapala Đanija Stipaničeva, koji je svoj posao odradio štreberski korektno, no loše šale i amaterski odglumljeni skečevi malo koga su nasmijali. Nešto hladnije uvaženi su glazbenici u publici biogradske dvorane jučer pljeskali Jeleni Rozgi, koja je dobila svoj prvi Porin, onaj za hit godine. Jelena je prva članica klana Tončija Huljića kojoj je to uspjelo, pa nije čudo da se na sceni skoro rasplakala.

Velika vrijednost

- Hvala kolegama na građanskoj hrabrosti da nominiraju mene i ‘Bižuteriju’, ali za ovaj Porin je glasovala publika, pa za mene ima još i veću vrijednost - kazala je Jelena Rozga.

Inače, dodjela kipića 18. Porina započela je za organizatore uz dosta nervoze jer je u Biogradu cijelo poslijepodne pljuštala kiša, pa su glazbene zvijezde umjesto zanosnog hoda u elegantnim toaletama morali pretrčavati ispod kišobrana i čuvati frizure. Najefektniji kišobran, bijeli s crnim točkicama, imao je Gibonni i njime štitio suprugu Sanju koja je došla u haljini lepršavog havajskog designa.

Massimo i njegova supruga Eni došli su modno usklađeni u tamno odjelo i haljinu, ali bez kišobrana, pa su potpuno pokisli prije ulaska u dvoranu. Massimo je pokazao i svoje nove cipele sa staklenom potpeticom. Bolje sreće nije bila ni Jasna Zlokić koja je smočila noge u otvorenim srebrnim sandalama. Goran Lisica Fox “razbio” je tmurnu kišnu večer tirkizno-zelenim sakoom i time nadmašio Dalibora Petka s Narodnog radija koji je došao u vrišteći crvenom sakou. Od dama je najviše pažnje privukla Nina Badrić, koja je automobilom stigla pred sam ulaz odjevena u pripijeni crn kombinezon otvorenih leđa.

Lea Dekleva u dvoranu OŠ Biograd došla je iz hotela “Adriatic” u kućnom ogrtaču jer je ispod bila omotana u haljinu od traka boje kože koje su otkrivale cijeli trbuh i na njemu biljnu tetovažu stiha “Za kakvu nikad niste čuli”. Ivana Kindl pred novinare je u backstage došla presretna s Porinom u rukama kazavši kako ga je željela godinama.

Bira samo najbolje

- Čekala sam i dočekala. Osjećam se kao da sam dobila Grammyja - kazala je Kindl. Gibonni je pak naviknut na dobivanje kipića prokomentirao: - Nemam se namjeru nikome opravdavati što stalno dobivam Porine, sve u odabiru ekipe. Ne biram suradnike po prijateljskoj liniji, nego samo najbolje od najboljih - kazao je Gibonni.

DOBITNICI PORINA

Hit godine: ‘Bižuterija’ Jelena Rozga

Pjesma godine: ‘Dogodila se ljubav’ Lea Dekleva i TBF

Album godine: Toleranca, Gibonni

Najbolji novi izvođač godine: Kinoklub

Najbolja ženska vokalna izvedba: Ivana Kindl

Najbolja muška vokalna izvedba: Massimo Savić

Najbolja izvedba grupe s vokalom: Jinx i TBF

Najbolji album rock glazbe: The Bambi Molesters ‘As the dark wave swelss’

Najbolji album pop glazbe: Jinx ‘Diksilend’

Najbolja vokalna suradnja: Lea Dekleva i TBF

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 14:27