LIJEPA DALMATINKA

Glumica Stana Katić ponovno u ulozi detektivke

Stana je ostvarila uloge u nizu poznatih serijala poput ‘Hitne službe’, ‘24’, ‘Heroja’ i ‘JAG-a’, a prošle je godine glumila i u najnovijem nastavku filma o agentu 007

ZAGREB - Naša glumica Stana Katić, koja polako, ali sigurno gradi glumačku karijeru u Hollywoodu, vraća se u središte američke javnosti. Detektivka Kate Beckett iz serije “Castle”, koju glumi Katić, naime, vraća se na male ekrane.

Američka televizija ABC najavila je snimanje druge sezone te uspješne i SAD-u odlično prihvaćene krimi drame, koja će se tamo emitirati već ove sezone.

Nakon nekoliko hit serija poput “Hitne službe” s Goranom Višnjićem, “Heroja”, “JAG-a” i serije “24”, u kojoj je ostvarila zapaženu ulogu i dobila dobre kritike američkih televizijskih kritičara, Stana je, podsjetimo, prošle godine glumila i u najnovijem nastavku filma o agentu 007 “Zrno utjehe”.

Uloga Kate Beckett

Ususret novoj sezoni serije “Castle” Stana, koja tu prvi put glumi glavnu žensku ulogu, ponovno je uzburkala interes medija, što i ne čudi budući da tu seriju svakog tjedna u Americi prati između devet i deset milijuna gledatelja.

Publiku, naravno, najviše zanima hoće li kemija između policijskih kolega u toj seriji - Kate Beckett i Richarda Castlea, kojega glumi Nathan Fillion, prerasti na kraju ipak u nešto više?

“Nisam sigurna želim li uopće da Kate i Richard postanu par. S takvim se scenarijem ponekad izgubi ta napetost između TV likova. Vjerujem da ćemo nas dvoje do takvog odnosa pričekati još koju sezonu”, rekla je Stana Katić za američke medije. Dodala je i da obožava klasični humor koji njeguju producenti serije te da su se ona i kolega Fillion odlično snašli s takvim zahtjevima.

Previše drame

“Mislim da je i previše drame u našim privatnim životima, ne trebam ni spominjati financijsku krizu koja je pogodila cijeli svijet.

Zato mislim da ljudima najviše treba da se doma zavale u svoje naslonjače, opuste i nasmiju, što definitvno mogu uz naš ‘Castle’”, rekla je Kata, kojoj u zahtjevnosti prve glavne televizijske uloge, kako je rekla, najviše pomaže kolega Nathan Fillion.

“Uvijek je darežljiv kada su savjeti u pitanju. On je baš poput lika koji glumi u seriji - moj brižni stariji braco”, komentirala je Stana, koja o svojim uspjesima u Hollywoodu jako rijetko govori za hrvatske medije.

Iako je rođena i cijeli život živi u Kanadi, roditelji su joj iz Dalmacije i rođaci su splitskog glumca Šime Katića.

Stana će se uskoro pojaviti u još dva filma “Truth About Kerry” i “Company Man”, u kojima igra manje uloge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:53