ISKRENA GLUMICA

INTERVJU LEONE PARAMINSKI 'Voljela bih snimiti ljubavnu scenu s Bradom Pittom'

Zanosna glumica koju ćemo uskoro gledati u ulozi inspektorice u RTL-ovim ‘Tajnama’ prepričava događaje sa snimanja popularne sapunice te otkriva detalje iz bračnog života sa svojim Tinom kojeg je zavela još dok je bio 15-godišnjak.

Leona Paraminski nikad nije mogla dugo biti na jednome mjestu. Bila je hiperaktivna djevojčica, a danas je hiperaktivna žena. Snima filmove, serije, igra u svojem matičnom kazalištu u Varaždinu, a kod kuće čisti, kuha, posprema.

Kad ne glumi, ide u kino, muzeje, kazalište, čita knjige, vozi bicikl, druži se s prijateljima...Sve stigne i sve napravi najbolje što zna.

- Bila sam stvarno živahno dijete. Puno sam bila vani, na ulici, družila se s djecom. Sjećam se da smo bili najglasniji u ulici, stalno smo radili neke spačke. Nisam bila tipična djevojčica. Imala sam više prijatelja nego prijateljica. Igrala sam i gumi-gumi i vozila autiće. Budući da sam uvijek bila najglasnija, jedna starija susjeda me često zalijevala hladnom vodom da zašutim. A starci su uvijek znali gdje sam jer bi čuli da negdje vičem ili pjevam. Nismo imali baš puno obzira za starije. Bili smo u svojem filmu - priča nam 34-godišnja Leona i priznaje da su joj od predmeta u školi najgore išle matematika i fizika.

Živi svoj san

Toliko je, kaže, bila loša iz tih predmeta da je na kraju Opće gimnazije koju je pohađala u Vrbovcu morala ići na popravni. No, to je nije previše zabrinjavalo. Znala je da će na kraju izaći kao pobjednik.

Leona je isto tako od malena znala da će završiti pod svjetlima pozornice. Osim što je stalno pjevala i plesala, često je uzimala novine i pred ogledalom čitala vijesti da vidi kako bi izgledala pred kamerama. Prvi se put na pozornici pojavila u osnovnoj školi u Vrbovcu gdje je glumila “Pepeljugu”, a sudbina se na kraju pobrinula da postane prava glumica.

- U zadnjem tromjesečju četvrtog razreda gimnazije došla mi je profesorica iz biologije Slađana Kilibarda i rekla mi da me želi pripremiti za prijemni za Akademiju jer i ona sama ide na režiju. Spremila me za dva dana. Naime, osim što sam išla i na prijemni za defektologa, morala sam na ta dva popravna iz fizike i matematike. Za prijemni sam pripremila Shakespearovu ‘Ofeliju’, Marinkovićevu ‘Gloriju’ i neke pjesme Jacquesa Preverta. Moja profesorica iz biologije tada, nažalost, nije prošla, a ja sam ga položila od prve. No, profesorica je na kraju otišla u Beograd, tamo je studirala režiju, a eto danas i režira - prisjeća se Leona i dodaje da nije ovo što je danas, opet bi pokušala biti glumica jer s tim zanimanjem može biti apsolutno sve.

Mračne uloge

Leona je od tada do danas odigrala brojne kazališne uloge, snimila nekoliko serija i dvadesetak filmova. Dobitnica je Zlatne Arene 2002. godine za glavnu žensku ulogu u filmu Davora Žmegača “Prezimiti u Riju”. Iako je surađivala s brojnim redateljima, nekako je najviše kliknula s Daliborom Matanićem u njegovim kratkim filmovima “Mezanin”, “Suša” i “Tulum” s kojima su osvojili brojne nagrade.

- Volim igrati emotivne i snažne i pomalo mračne ženske uloge. Ne volim glumiti neko veselje jer sam privatno vesela osoba pa to ne želim biti i na sceni. Tamo želim proživljavati te neke mračne situacije - priča Leona koja je prije nekoliko dana završila snimanje serije “Tajne” u kojoj tumači lik policijske inspektorice Ane, a koju ćemo na malim ekranima vidjeti početkom ožujka.

Ekipa iz snova

- Kada radiš 16 sati dnevno, jako ti je bitno kakva je atmosfera na setu. Jelena Jovanova mi je pravo otkriće. Ona je jedna uistinu divna osoba. S Filipom Juričićem sam u seriji najviše radila. On je isto prekrasan. Kseniju Pajić obožavam. Stvarno su okupili sjajnu ekipu. Ekipa iz snova - priča Leona koja se nakon “Tajni” vraća u svoje matično kazalište u Varaždinu gdje glumi u predstavi “Filumena Marturano”.

Leona inače baš ne gleda televiziju. Jedina serija koju nije mogla prestati gledati bila je “Breaking Bad”. Pogledala je sve filmove koji su ove godine nominirani za Oscara.

- Mislim da će Oscara dobiti Leonardo Di Caprio, iako bih ja bila najsretnija da ga dobije Christian Bale. On mi je najbolji glumac od te mlađe generacije. Cate Blanchett mi je isto genijalna. Glumac s kojim sam maštala da ću jednog dana snimiti film je Philip Seymour Hoffman koji je, nažalost, prije nekoliko dana preminuo, a ljubavnu scenu bih voljela snimiti s Bradom Pittom - iskrena je, kao i uvijek, prelijepa Leona.

Njezin joj suprug tu iskrenost neće zamjeriti. Vjerojatno ju je zbog toga i zavolio. Leona i njezin suprug Tin Komljenović upoznali su se kada je Leoni bilo 18, a njemu 15 godina.

Bračni život

- Ponovno smo se sreli nakon 15 godina u mojem omiljenom kafiću Sedmica u Kačićevoj. Osvojio me njegov osmijeh, bio je jako veseo i srdačan. Počeli smo izlaziti na kave i tako je to krenulo. Stvarno sam našla partnera za poželjeti. Dijelimo sve poslove. Njemu bolje ide kuhinja, odnosno pospremanje suđa u perilicu, a ja više perem rublje. Usisavamo kad tko stigne. Kad snimam po cijeli dan, pita me može li mi kako pomoći. Prava sam sretnica - ponosna je Leona koja sa Tinom planira imati dvoje-troje djece jer je oduvijek maštala o velikoj obitelji.

Leona i Tin trenutačno žive u unajmljenom stanu u centru grada. Vratili su se, kaže, u podstanare, tako da su sada slobodni. Ne dižu kredit, štede novac i čekaju neka bolja vremena.

Leona obožava kuhati i jesti, a najbolje priprema tjesteninu s tunom i varivo od mahuna. Svoju zavidnu liniju može zahvaliti vježbi pet Tibetanaca koju prakticira svako jutro. Njezin savršen dan zamišlja na moru i plaži, okružena dragim ljudima. Tada bi bila najsretnija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 16:06