IVANA MARIĆ

ISPOVIJEST BIVŠE ČLANICE FEMINNEMA 'U karijeri su me ponižavali i iskorištavali. Bilo je trenutaka kad sam htjela odustati od svega'

Zvijezda showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ priča kako su joj počeci u estradnim vodama bili teški. Kao mala, sanjarila je da će biti pjevačica, ne mogavši ni zamisliti što to sve podrazumijeva.

Da je moguće, sada bih potpisala da ovo radim zauvijek. Zaljubila sam se u transformacije! Cijela ova ekipa, koja od nas stvara nekog drugog, genijalna je i golem je gušt iskusiti takvo što - iskreno kaže Ivana Marić, zvijezda showa “Tvoje lice zvuči poznato”, koja je od prve prihvatila ponudu Nove TV da postane dio ekipe druge sezone popularnog TV spektakla.

- To je nešto što mene jako veseli, a uz to, ovo mi je i lijepa prilika da malo poradim na ostalim svojim talentima. Da svi vide da ja znam i plesati i glumiti i imitirati - govori pjevačica koju je televizijska publika upoznala prije 12 godina na natjecanju “Hrvatski pop-idol”.

Danas čvršća

Koliko se ona sama promijenila od “Hrvatskog idola” do “Tvoje lice zvuči poznato”?

- Ja bih cijeli taj put nazvala: ‘Što me ne ubije, to me ojača’. Rekla bih da sam svjesno ušla u ovaj biznis i da sam mislila da znam što radim, no ubrzo sam shvatila da nemam pojma što se zapravo događa. Brojni susreti s nepravdama, omalovažavanjem i iskorištavanjem natjerali su me da malo očvrsnem i shvatim da nije sve tako jednostavno - priznaje nekadašnja članica grupe Feminnem koja već godinama gradi solističku karijeru.

- Kad mala djevojčica mašta o tome da postane pjevačica, ne može niti zamisliti što to sve podrazumijeva. Bilo je trenutaka kad sam htjela odustati od svega, no nekako uvijek vaga prevagne na onu stranu koja kaže: ‘Pa, ne možeš sada odustati nakon toliko truda, rada i ulaganja’. Neki su ljudi rođeni pod sretnom zvijezdom, a mi neki se moramo boriti. Ja sam svjesna koliko me je Bog blagoslovio i što mi je sve podario, i trudim se podsjećati na to redovno. Što se promjena u meni tiče, kao najvažniji događaj u mom životu izdvojila bih rođenje kćeri Vite Marije jer je majčinstvo ono što me najviše izmijenilo. To je neki novi svijet, način razmišljanja i slaganja prioriteta u životu. Ona je moj smisao života i najveći motiv za svaku novu borbu - kaže ova diplomirana modna stilistica.

- Kad se odlučim za drugo dijete, možda napokon uzmem malu pauzu od bine i posvetim se stiliziranju i dizajnu. To je struka u kojoj moraš biti stalno i 100 posto, tako da nema smisla baviti se tim povremeno i pomalo. Ili sve ili ništa! Ako se odlučim primiti tog zanata, bit će to onda svim srcem - govori glazbenica koja se za potrebe showa Nove TV dosad morala pretvoriti u Alena Islamovića, Justina Timberlakea, Gwen Stefani i Chaku Khan.

Lako s Alenom

- Alen Islamović bio mi je najlakša transformacija. Za Justina sam vježbala danonoćno i opet, kad sam vidjela nastup, nisam bila potpuno zadovoljna jer mogla sam i bolje. Ili možda nisam. No, dala sam sve od sebe. Bilo je jako zahtjevno plesati cijelu koreografiju i pjevati u njegovu stilu. Najbitnije je uvježbati kretanje i ples, a da se ne osjeti zadihanost. A Gwen mi je bila genijalna! Osjećala sam se fenomenalno i u kostimu i u pjevanju. Osjećala sam se kao da sam to zaista ja, a ne kao da glumim nekoga. Chaka Khan bila mi je veliki izazov - priča Ivana koja je tijekom 12 godina karijere objavila dva albuma. Prvi, s grupom Feminnem, snimila je 2005., a solo karijeru počela je tri godine kasnije pjesmom “Tebe voljeti”. Potom je zbog majčinstva uzela stanku te 2013. objavila album “Hodaj” sa singlovima “Trn i cvijet”, “Popuštam”, ‘”Ne prilaz” i pjesmom “Izdajica” koju joj je poklonio Arsen Dedić.

- Teško je uskladiti karijeru pjevačice i ulogu majke - priznaje Ivana koja se, dok je 2010. godine čekala rođenje svoje kćerkice, suočila s najvećim strahom svih majki. Tijekom Ivanine trudnoće na ultrazvuku je otkriveno da njena beba ima srčanu manu. Premda ne voli mnogo govoriti o tome, radi drugih budućih roditelja koji se nalaze u sličnoj situaciji Ivana voli naglasiti kako je ova njena priča sretno završila.

Suprugove riječi

- Roditelji koji imaju zdravu djecu misle da imaju s djecom raznih problema. Roditelji koji se bore s bolestima, teškim bolestima, posvetili su svaki atom snage i svaku sekundu svog života tome da njihovu djetetu bude bolje i da bude sretno. Bolnice su prepune bolesne djece, a empatije među građanima je premalo. Mi smo imali nenormalnu sreću da dijagnoza moje kćeri ipak nije završila na način kako su to liječnici bili pretpostavili. Svjesna sam koliko bi moj život sada drugačije izgledao da nije bilo tako. Mogu samo reći: Bogu hvala na svemu - kaže Ivana čije transformacije redovno prate njezin suprug Vjekoslav Šunjić i njihova petogodišnja kći Vita Marija.

- Suprug mi kaže: ‘Nije zato što si mi žena, ali genijalna si’. A Vita Marija pita: ‘Mama, zašto oni drugima daju bodove, a ti si bila najbolja?’ Također sam primijetila da joj se više sviđa kad sam transformirana u ženu. Malo me sumnjičavo gledala kao frajera - kroz smijeh govori Ivana Marić.

Foto: Boris Štajduhar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:42