3 GODINE PAUZE

Ivana Banfić: Nemam tremu, pjevanje je kao vožnja bicikla

Povratak na scenu pjevačica planira iduće godine, a na novom albumu počet će raditi na jesen
Opatija, 310508.U Opatiji se od 29. do 31. svibnja odrzava 12. Hrvatski radijski festival. Zavrsna vecer pop rock glazbe na Ljetnoj pozornici. Ivana Banfic nastupila je s pjesmom Treca sreca.Foto: Tea Cimas / Cropix
 Tea Cimaš / Cropix

ZAGREB - Priznajem da “štrikam”. Prvi put ću javno zapjevati nakon gotovo trogodišnje stanke, ali mnogo sam nervoznija zbog toga jer ću se po prvi put nakon devet mjeseci na gotovo 24 sata morati odvojiti od sina Jana, kaže Ivana Banfić , koja u četvrtak navečer kao gošća nastupa na koncertu Dine Merlina u Spaladium Areni. Dino i Ivana otpjevat će svoj veliki hit “Godinama”, pobjedničku pjesmu Hrvatskog radijskog festivala, za koju su 2001. godine osvojili i Porina.

Povratak pekarskim letom

- Nisam mogla odbiti Merlinov poziv, a drago mi je što ću imati priliku u splitskoj Areni otpjevati taj megahit. Izlaska na pozornicu se ne plašim, nemam tremu, nego samo pozitivno uzbuđenje. Iako jako dugo nisam javno pjevala, pjevanje nisam zaboravila, jer je to poput vožnje bicikla. No, da ništa ne bih prepustila slučaju, obnovila sam znanje i bila na satima pjevanja - otkriva Ivana, koja će u posljednji trenutak odlučiti što odjenuti za nastup:

- Imam čak pet kreacija, a sve su u pastelnim, proljetnim tonovima. Kako sam posljednjih tjedan dana preokupirana time kako ću izdržati odvajanje od sina, odlučila sam u Split ponijeti svih pet haljina, a koju ću odjenuti znat ću pola sata prije izlaska na pozornicu - kaže pjevačica, koja je odlazak u Split isplanirala do zadnjeg detalja.

- Stižem poslijepodnevnim avionom, potom idem na probu, nakon koje je koncert, a već drugo jutro vraćam se doma u Zagreb, najranijim mogućim letom, tzv. pekarskim avionom - smije se Ivana i priznaje da ne zna kako će izdržati bez sina.

Prvo razdvajanje od sina

- Svi me zafrkavaju zbog toga i govore mi da sam šašava, a iskusne mame kažu mi da bih na ovo razdvajanje trebala gledati kao na mali godišnji odmor. Sina će čuvati suprug i premda znam da je Jan u najsigurnijim mogućim rukama, mislim da sam muža već izludila svim savjetima - priča Ivana, koja povratak na scenu planira tek sljedeće godine.

- Tijekom ljeta održat ću poneki koncert, ali na pripremi albuma počinjem raditi tek na jesen - kaže pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 15:29