FISKALNA DRAMA

Jelena Rozga ljuta zbog povlačenja po medijima: Državu ću zbog poreza tužiti Strasbourgu

 Biljana Gaurina / CROPIX

Jeleni Rozgi narušena su ljudska prava, tvrdi njezin odvjetnik Damir Pokupec. On kaže da su informacije koje su proteklih mjeseci objavljene u medijima, kako je pjevačica Republici Hrvatskoj dužna pola milijuna kuna, baš kao i napisi da se ona nije odazivala na poziv Porezne uprave kako bi objasnila nerazmjer između prihoda i imovine, netočni i neutemeljeni. Podsjeća i da njegova stranka nije na popisu poreznih dužnika što ga je ovaj tjedan objavilo Ministarstvo financija. Zbog nastale će štete njegov odvjetnički ured, najavljuje, tužiti sve medije koji odbiju objaviti ispravak netočnih navoda, a zaštitu zbog blaćenja nedužne plavuše potražit će i na Sudu za ljudska prava.

Analiza ljudskih prava

- Trenutačno ispitujemo u kojem su stupnju povrijeđena ljudska prava Jelene Rozge time što su mediji tijekom više mjeseci objavljivali neutemeljene i netočne informacije da je ona državi dužna porez. Zbog toga na nju traje medijski pritisak u medijskom prostoru u kojem ona radi i o kojem ovisi njezina poslovna karijera, njezin uspjeh i egzistencija - kaže odvjetnik Pokupec. On je, sukladno sa zakonom o javnom informiranju, već predao zahtjeve za demanti. Ako se ne objave, Rozgin će odvjetnik u skladu sa zakonskom procedurom zadovoljštinu i naknadu štete potražiti na nadležnom sudu.

- Uz to, ako to bude potrebno, obratit ćemo se domaćim i inozemnim institucijama za zaštitu ljudskih prava. Iskoristit ćemo sve zakonom predviđene mjere da zaštitimo ljudska prava Jelene Rozge - najavljuje Pokupec i dodaje:

- Važno je naglasiti da se radi o potpuno neutemeljenim napisima koji traju dulje vrijeme.

Nju nitko nije zvao u Poreznu upravu. Ponavljam, rješenja koja je dosad dobivala, podmirivala je u cijelosti. Ona poštuje institucije ove države, radi svoj posao, no iz nekog se razloga uporno plasiraju informacije koje joj ugrožavaju egzistenciju - ističe Rozgin odvjetnik. Ne želi nagađati postoji li mogućnost da je netko iz Porezne uprave plasirao informacije o Rozginu dugu medijima.

Šutnja Porezne

- Mi u ovom trenutku nemamo razloga tužiti Republiku Hrvatsku jer nemamo indicija da su oni u javnost nešto plasirali. Ali, stoji nam na raspolaganju mogućnost da u budućnosti podnesemo kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

- Živim i radim u ovoj državi i apsolutno poštujem sve njezine institucije - govori Jelena Rozga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 21:59