DUGOGODIŠNJI SPOR

JOHNNY ŠTULIĆ U RALJAMA PRAVOSUĐA 'Proglasili su me Nizozemcem, ali ja nisam stranac, imam pasoš SFRJ'

 CROPIX

Bivši frontmen Azre Branimir Johnny Štulić već dvije godine vodi spor protiv beogradskog izdavača "Plato books" zbog kršenja autorskih prava. Kako sada stvari stoje, mogao bi ga izgubiti ako ne uplati 350.000 dinara (3.000 eura), javlja Telegraf .

Naime, Viši sud u Beogradu donio je 1. rujna odluku da Štulić mora uplatiti ovaj iznos na ime troškova sudskog postupka zato što nije srpski državljanin, a ukoliko ne dostavi dokaz o uplati, smatrat će se da je tužba povučena.

Štulić je uložio žalbu jer smatra da ga ne mogu tretirati kao stranca ako i dalje ima putovnicu bivše SFRJ.

- Nikad nisam davao podatke za popis stanovništva. Mi smo bili neopredijeljeni, i, stoga, Jugoslaveni. "Plato" nije ugovarao posao ni s osobom bez državljanstva, ni sa strancem, već s osobom koja ima jugoslavenski pasoš. On je očito vrijedio u vrijeme sklapanja posla, jer je time plaćen manji porez, što je potvrda da nisam bio inozemni element, objasnio je Štulić.

Prema riječima Štulićeva odvjetnika, beogradski sudac proglasio je Štulića Nizozemcem i donio rješenje o troškovima sudskog postupka. On ističe da Štulić nema nizozemsku putovnicu niti je uzeo njihovo državljanstvo, već da mu na osobnoj iskaznici piše da ima jugoslavensko državljanstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:01