DOPLOVIO NA JAHTI

JOŠ JEDAN SAUDIJSKI PRINC U HRVATSKOJ Opsjednut je ratovanjem pa je gledao borbe gladijatora

Nakon marokanske princeze stigao je i član kraljevske obitelji Saudijske Arabije

Saudijski princ Khaled bin Sultan, član saudijske kraljevske obitelji Saud, već nekoliko dana s obitelji boravi na sjevernom Jadranu. Nakon što su proveli tri dana u Rovinju, 80-metarska luksuzna jahta Golden Odyssey doplovila je u petak u Pulu. Princ (65) nije se odlučio za “izolaciju” na brodu, nego je s obitelji i pratnjom otišao na borbe gladijatora koje je pratio, naravno, iz VIP lože.

Njegov odabir zabave zapravo i ne čudi. Khaled bin Sultan je bivši zamjenik ministra obrane, vrlo ponosan na svoju vojničku karijeru, koju je dijelom iznio u svojim memoarima “Pustinjski ratnik” o prvom zaljevskom ratu. Predvodio je i 2009. vojnu intervenciju u Jemenu, no ona je završila s velikim brojem žrtava, pa ga kralj Abdullah nije imenovao za ministra obrane.

Njegovim Facebook profilom dominiraju fotografije u vojničkim uniformama, a one iz privatnog života općenito su puno rjeđe. Otac je sedmero djece, dvoje ih ima iz braka s kćerkom saudijskog kralja Fahda bin Abdulaziza, Luluom, a s drugom suprugom, sestrom njegove prve supruge, Abeer bint Turki bin Abdulaziz, petero.

Inače, prekjučer je Hrvatsku napustila još jedna pripadnica kraljevske obitelji, u ovom slučaju marokanske - princeza Lalla Meryem, inače sestra marokanskog kralja Mohammeda VI. S obitelji je nekoliko dana plovila na jahti Insignia, uglavnom oko Hvara, a onda luksuznim Boeingom 767, inače interijera ukrašenog čistim zlatom, iz Splita napustila Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:35