RECESIJA

Juraj Hrvačić: Otkazujem Hrvatski radijski festival

    AUTOR:
    • Ivana Sokač

  • OBJAVLJENO:
  • 22.02.2010. u 15:51

Tea Cimaš/CROPIX

ZAGREB - Iako je na prvoj konferenciji za novinare spektakularno najavljen 15. Hrvatski radijski festival kao glazbeni događaj koji će se održavati u zimskom i ljetnom izdanju, današnja izvanredna konferencija šokirala je prisutne izjavom da se festival, zbog povlačenja strateških marketinških partnera iz projekta, ove godine neće održati. Direktor festivala Juraj Hrvačić, vidljivo obuzet emocijama, javno se ispričao svima te potvrdio da su zbog ekonomske krize prije tri dana sponzori odlučili ne podržati festival uslijed sveopće recesije.

Dodao je da organizatori nikako ne žele odustati od svojih visokih produkcijskih standarda, koji su od HRF-a učinili najkvalitetniji i najpopularniji festival u Hrvatskoj te je bolje odustati od projekta nego smanjiti standarde. Hrvačić je istaknuo i da budućnost HRF-a nije upitna te da je uvjeren kako će iduće godine ponovno zaživjeti.

- Ovo ne smatram svojim porazom, već svojom pobjedom - rekao je direktor ne želeći odati koji su točno sponzori odustali od projekta. Obznanio je i da se povlači iz Hit Recordsa, čiji je suvlasnik.

- U idućih dva mjeseca pokušat ću sa suvlasnicima dogovoriti da otkupe mojih 40 posto vlasništva, a ako ne uspijem, održat ću javnu aukciju, pa tko želi neka kupi udio u vlasništvu - otkrio je Hrvačić i priznao da ga odsad zanimaju samo projekti na televiziji.

Direktor festivala pokušao je skriti tugu zbog njegova otkazivanja izvlačeći se na druge obaveze. Odnosno, izjavio je da će ovu godinu “posvetiti najutjecajnijem glazbenom medijskom projektu, Narodnom radiju, a budući da je Festival otkazan, Hrvačić će taj vikend moći bezbrižno proslaviti 30. godišnjicu braka, koja pada baš na dan održavanja HRF-a.

Izdvajamo