BITKA ZA DUŠU DJETETA

Katie Holmes zatražila je razvod jer je Tom Cruise htio poslati Suri u Sea Org, najekstremnije jezgro scijentološke crkve!

Prilikom pristupanja, budući članovi Sea Orga moraju potpisati ‘ugovor na milijardu godina’, kojim obavezuju svoju besmrtnu dušu, ‘thetana’, na odanost crkvi i organizaciji u ovom životu i nakon njega.
FILE - In this Nov. 17, 2006 file photo, U.S. actor Tom Cruise, and U.S. actress Katie Holmes with their daughter Suri, who became engaged in June 2005, leave a restaurant in Rome. Cruise and Homes are calling it quits after five years of marriage. Holmes' attorney Jonathan Wolfe said Friday June 29, 2012 that the couple is divorcing, but called it a private matter for the family. (AP Photo/Alessandra Tarantino, File)
 ALESSANDRA TARANTINO / AP2006

NEW YORK - Katie Holmes navodno je zatražila razvod od glumačke zvijezde Toma Cruisea jer se bojala da će Cruise poslati njihovu kćer Suri (6) u scijentološki 'Sea Organization' na indoktrinaciju.

Sea Organization, ili 'Sea Org', unutarnji je krug scijentološke crkve, gdje se članove uči višim tajnama te vjere, a primaju i djecu od pet godina na dalje, koju tamo mogu dugotrajno boraviti i bez prisustva roditelja.

Nekada je Sea Org obitavao isključivo na jahti Freewinds pokojnog utemeljitelja scijentologije L. Rona Hubbarda, koja je služila kao svojevrsni zapovjedni brod cijele crkve, no danas postoje ogranci Sea Orga i na kopnu. Vodeći ljudi crkve oblačili bi se u srebrne kombinezone, dok bi na brodu i unutar organizacije postojao strogi militantni zapovjedni lanac.

Prilikom pristupanja, budući članovi Sea Orga moraju potpisati ‘ugovor na milijardu godina’, kojim obavezuju svoju besmrtnu dušu, ‘thetana’, na odanost crkvi i organizaciji u ovom životu i nakon njega.

Pravna bitka koja će uslijediti u brakorazvodnoj parnici bit će tako bitka za dušu male Suri. Holmes navodno želi napraviti rez i odvojiti svoju kćer od utjecaja kulta dok još nije prekasno. Prema pisanju medija, Suri je već bila upisana u scijentološke obrazovne programe, što je izbezumilo Holmes.

Glumica je toliko uplašena odmazde scijentološke crkve da je uvjerena kako je djelatnici te organizacije prate. Već je pozvala policiju da ispita dva muškarca koji su sjedili u crnom Mercedesu ispred stana u New Yorku u kojem živi sa Suri. Za razliku od paparazzija koji često opsjedaju Holmes i Cruisea, niti jedan od dva muškarca nije imao fotoaparat.

Prema svjedočenjima bivših scijentologa, takvo ponašanje crkve ne bi bilo nimalo iznenađujuće. Kult je nadasve poznat po ucjenama i prijetnjama koje upućuje svojim bivšim članovima, kako bi što manje zabrinjavajućih detalja o samoj crkvi izašlo u javnost.

No, Cruiseova religija bit će u središtu brakorazvodne parnice, javljaju pravni izvori iz New Yorka, odakle ju je Holmes pokrenula zbog učestale prakse u toj saveznoj državi da se dijete u parnicama dodjeljuje samo jednom roditelju.

Pravnici procjenjuju da je vrlo vjerojatno da će Holmes dobiti i više od predviđenih 18 milijuna dolara, s obzirom da će Cruiseu njegovi PR agenti vrlo vjerojatno savjetovati da se cijeli proces okonča što prije kako bi što manje potencijalno štetnih detalja o braku završilo u medijima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:32