OTVORENA IZJAVA

LEPA BRENA IZAŠLA IZ BOLNICE 'Isplakala sam se kao nikad u životu. Izašla je sva bol iz mene'

    AUTOR:

  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2014. u 08:44

Privatne fotografije

Puštena je na kućnu njegu, no neće se vratiti u Beograd. Boravit će u resortu u Novom Vinodolskom

Pet dana nakon što je slomila obje ruke, i četiri dana nakon operacije, jedna od najvećih folk zvijezdi Balkana Lepa Brena izašla je iz specijalne bolnice u Lovranu.

Puštena je na kućnu njegu, no neće se vratiti u Beograd. Boravit će u resortu Novi u Novom Vinodolskom kako bi bila blizu bolnice zbog skorašnjih kontrola, a isto tako kako bi se oporavila u društvu obitelji te najbližih prijatelja i suradnika.

U vlastitoj izjavi za javnost po izlasku iz bolnice, Lepa Brena poručuje:

- Ne znam ni sama koliko je točno vremena prošlo, jer mi je od trenutka kada su mi stavili gips svaki dan isti. Noćas sam prvi put spavala kako treba i što je najvažnije naučila sam spavati na leđima, što inače ne činim. Svi me pitaju imam li bolove? Nemam. Liječnici su me opskrbili svim potrebnim medikamentima i sada imam tri zadatka: odmarati se, ići na fizioterapiju i biti disciplinirana. Liječnici su me i pustili da izađem iz bolnice samo pod uvjetom da mi bude osiguran psihički mir. Imala sam ga sve vrijeme u bolnici, a imat ću ga i narednih dana u Novom Vinodolskom gdje ću ostati u apartmanu s obitelji. Ovim putem se zahvaljujem od srca osoblju i liječnicima bolnice u Lovranu kao i svima koji su mi slali poruke pune toplih riječi.

Lepa Brena u svojoj intimnoj izjavi za javnost otkriva kako se osjećala bespomoćno posljednjih dana.

- Mislim da sam se ovih nekoliko dana isplakala kao nikad u životu i definitivno je iz mene izašla sva bol koja se u svakom čovjeku skuplja. Priznajem, shvatila sam koliko je korisno da se isplačete.

- Posljednji put sam se ovako osjećala kad sam slomila nogu 1991. godine, dok je moj sin Stefan bio beba i sjećam se pakla kroz koji smo Boba, ja i moji roditelji prošli u to vrijeme. Kada se sve ovo dogodilo, željela sam da se u medijima dozirano i kontrolirano pojavljuju informacije, jer nije bilo potrebe da se od mene pravi tolika galama iako sam javna ličnost. Svjesna sam da je moje zdravstveno stanje intrigiralo ljude, ali nisam samo ja na ovom svijetu doživjela nešto ovako. U bolnici u Lovranu sam se dosta družila i pričala sa pacijentima i starijim i mlađim od mene i svi su mi odreda rekli „da sam dobro prošla“, što meni u prvi mah nije bila nikakva utjeha. Ja nisam navikla ni da ovoliko ležim, ni da ovoliko mirujem. Shvatila sam koliko smo svi kada se nađemo u jednoj ovakvoj situaciji, zapravo bespomoćni, i da učimo stvari iz početka. Ni slutila nisam da vas činjenica da se možete sami počešljati može učiniti ovoliko sretnom. Konkretno, osjetila sam se bespomoćnom jer prvo nisam navikla da me netko drugi hrani, oblači, pere mi zube, češlja me..., otkriva Lepa Brena.

Priznaje kako dane provodi gledajući televiziju i igrajući igrice na iPadu.

- Svađam se s kompjuterom kad ga ne pobjedim! Uvijek sam grdila djecu što igraju igrice, a sad sam počela i ja igrati! Znam sve serije na svim mogućim televizijama, ušla sam potpuno u radnju svake od njih! Provodila sam dane pred hrvatskim tv kanalima.

Srpska pjevačica sretna je što će joj uskoro liječnici skinuti gips sa lijeve ruke.

- U bolnici mi je raspored bio pun i zaista nisam stizala razmišljati gdje sam i što mi se događalo. Zna se dnevni raspored; kad se ustaje, kad je kupanje, kad je fizioterapija. Bitno mi je da sam počela vježbati neke jednostavne pokrete koji me u ovoj situaciji dovode do granice bola. Uskoro će mi skinuti gips sa lijeve ruke, a prva kontrola mi je zakazana za otprilike dva tjedna. Veoma sam zahvalna svima na činjenici da sam imala apsolutnu privatnost u bolnici, da me nitko nije uznemiravao.

- U Novom Vinodolskom imam sve uvjete za šetnju i lagani oporavak. Tu su i moji najbliži, čija mi podrška zaista puno znači. Moram reći da su me obilazili mnogi prijatelji, a dobila sam bezbroj sms, kao i poruka na Twiteru i Facebooku. Zaista mi je pisalo mnogo ljudi sa svih meridijana i ja se zaista zahvaljujem svima ovim putem na brizi. Došao mi je i Ćiro Blažević u bolnicu, koji me je od srca nasmijao, čovjek je pravi genijalac! Godila mi je spoznaja da imam ovoliko prijatelja. Čovjek kad je zdrav često nije svjestan tko su mu pravi prijatelji, dok mu se ne dogodi neka ovakva situacija. Ja sam optimist po prirodi i život teče dalje. Nije smak svijeta. Došla mi je i Kata iz Beograda, koja mi je u kući već godinama desna ruka, a sada je tu za mene i za sve što mi treba i njena pomoć mi mnogo znači.

Lepa Brena zahvaljuje se svima koji su se zanimali za njezino zdravstveno stanje te medijima što su poštivali njezinu privatnost.

- Trenutno mi je prioritet da se oporavim. I zaista hvala svima koji su se raspitivali o mom zdravstvenom stanju, ali i medijima koji su poštujući moju privatnost, dopustili da se na miru oporavljam, kazala je Brena.

Izdvajamo