PROCURILI GLASOVI ŽIRIJA?

Na pomolu skandal na Eurosongu pred prvu polufinalnu večer?

 Screenshot

Iako su članovima svakog od 42 žirija Eurosonga dana stroga pravila o glasovanju, već nakon generalne probe uoči prvog polufinala ovog glazbenog natjecanja pojavili su se problemi, piše Eurosong.hr.

Naime, na YouTubeu se pojavila snimka na kojoj se vide članovi ruskog žirija kako pozorno slušaju pjesme koje će predstavljati Nizozemsku i Armeniju. Tijekom usputnog razgovora koji su vodili, jedan od članova žirija navodno spominje kako su predstavniku Nizozemske dali 7 bodova.

Time je odmah prekršeno nekoliko pravila, a prema jednom od njih članovi žirija prilikom dodjeljivanja bodova ne smiju se snimati, ni informacije o bodovima koje su nekome namijenili proslijediti trećim osobama.

Kako piše Eurosong.hr, cijela situacija je još neugodnija jer je događaj emitiran na platformi Periscope za praćenje sadržaja uživo. Reakcija Referentne skupine još nije poznata, ali mnogi vjeruju da ovaj potez članova ruskog žirija neće proći nekažnjeno.

Inače, u večerašnje prvom polufinalu nastupa naša predstavnica Nina Kraljić s pjesmom 'Lighthouse'. Pored toga, danas se pojavila i informacija da će u finalu Eurosonga nastupiti Justin Timberlake.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 15:58