ANĐELKA I ANDRIJA

NA SNIMANJU RTL-ove SERIJE KOJA JE OSVOJILA REGIJU Glavni glumci ne mogu proći ulicom a da ih netko od fanova ne zaustavi

 RTL

Andrija i Anđelka”, srpska adaptacija kanadske serije “Un gars, une fille”, preko noći je postala hit u cijeloj regiji. Na hrvatskom RTL-u ovi svojevrsni humoristični skečevi o muško-ženskim odnosima počeli su se prikazivati nedavno i imaju odličan odjek u javnosti, no kako stvarno kotiraju, znat će se nakon što dobiju stalni termin, znači nakon završetka Europskog prvenstva u rukometu. No već sada gotovo da nema osobe koja ne zna za tu seriju, koja je toliko dobro adaptirana da su srpske produkcije Fresh Production i Blekbuk već dobile pohvalu od vlasnika licence da je riječ o jednom od najuspješnijih izdanja.

Scenarij stajao u ladici

Međutim, iako je već sada to najgledanija serija u Srbiji, koja na YouTubeu ima više od sedam milijuna pregleda, a na Facebooku blizu pola milijuna obožavatelja, ovaj je projekt producentima stajao tri godine u ladici jer niti jedna TV kuća nije bila zainteresirana za njega. Sada glumci Andrija Miliošević i Anđelka Prpić, koji glume dugogodišnji par u srednjim tridesetima, doslovce ne mogu proći ulicom a da ih netko ne zaustavi. Doduše, trenutno ih se malo može vidjeti u javnosti jer zadnjih osam mjeseci cijele dane provode na setu. Za snimanje jedne epizode u trajanju od 20-ak minuta ekipi je potrebno oko dva dana. Do sada su ih snimili 53, a plan je 130 nastavaka.

- Uvijek smo iznenađeni uspjehom, nikada ne znaš kako će nešto leći publici. Čudna je forma za naše prilike, brza, ali očito su nove generacije na to naviknule gledajući nove strane produkcije, i ‘Andrija i Anđelka’ stvarno su im dobro legli, a koliko vidim i starijima - odgovara Andrija Milošević. Razgovaramo u lokalnom kafiću, u kratkom predahu između dviju scena koje snimaju u jednom beogradskom stanu u središtu grada.

Bez sličnosti s likovima

Na setu su s dvije bebe, blizancima kako bi snimanje brže teklo, no ni u tim okolnostima Andrija i Anđelka Prpić nisu nervozni. Dapače, krasi ih jednak brzopotezni humor kao u seriji.

- Nemamo zapravo sličnosti s našim likovima, osim što nas oni sve više preuzimaju, barem mene. Čim dođem na set, saplićem se, postanem trapava poput Anđelke iz serije - kaže Anđelka. A kako su situacije koje glume toliko životne, dogodi im se da pobrkaju imena.

- Dok smo vježbali, Andrija me dosta puta oslovio kao Sandru, što je ime njegove djevojke - kaže Anđelka, dok Andrija smijući se domeće da mu se zna dogoditi i obrnuta situacija. Obožavatelji su zasebna priča.

- Dobivam poruke djevojaka poput ‘Molim te budi nježniji s Anđelkom da ovaj moj kreten shvati da treba biti i nježan, jer se poistovjetio s tobom da se počeo tako i ponašati’ - kaže Andrija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:58