MIRNA JUKIĆ

'Naši su dečki zakon, ako treba radit ću za njih i 16 sati dnevno'

Mirna Jukić je uvijek bila podrška svim našim sportašima iako se nakratko ostavila profesionalnog plivanja
 Nenad Dugi/CROPIX

ZAGREB - Ljepša je nego ikada prije - rekao je jedan od naših rukometaša kad ih je austrijska plivačica hrvatskih korjena Mirna Jukić dočekala u Grazu. Zamolio je da mu ne spomenemo ime. Naime, zauzet je, kao i većina rukometaša. Drugi koji je iz istog razloga želio ostati anoniman kaže kako je Mirna pogriješila profesiju. - Na prvi pogled Mirna je model i manekenka. Mirna je u oduševila hrvatske rukometaše koji su sipali komplimente. A i ona im je istim uzvratila:

- Zvijezde su, najbolji na svijetu, a tako su normalni. Pravi mi je užitak raditi s njima, zato sam se i odlučila ih ugostiti u Austriji koja je ipak moj drugi dom. Nisam još pohvatala sve konce, bit će dosta posla, a pomagat će mi jedan dečko, Sebastian, koji je dečke vodio na turnir u Wiener Neustadtu.

Sudjelovati, ali i pobijediti

Pratnja na doručku, ručku, večeri, treninzi, utakmice, Mirnin će dan biti potpuno ispunjen tijekom Eura. Svjesna je, radit će i 16 sati dnevno.

- Ne smeta mi, za njih ću sve napraviti, zaslužili su - rekla je plivačica, koja je zaljubljena u sve sportove.

Ona je zaista uvijek bila podrška svim našim sportašima, svojim plivačima, tenisačima kad su s Austrijom igrali Davis cup, bodrila je vaterpoliste i rukometaše na OI u Pekingu, drukala za skijaše, a i oni za nju - ljubav je obostrana, jer je i ona to zaslužila. Poznato je, nakratko se ostavila plivanja, otvoreno je priznala, dodajući kako je pri kraju sa studijem publicistike:

- To mi je sada prioritet, iako sam u toj fazi da ni sama nisam odlučila i ne znam što točno želim od svog života. Ne želim planirati ništa, ne planiram 10 godina unaprijed, ne znam hoću li na ljeto ići na EP u Budimpeštu. Plivam tek rekreativno, a ne bih željela ići na EP nepripremljena. Nisam od onih kojima je važno sudjelovati, želim biti najbolja. Mirni je trenutačno od plivanja važnija i veza. I dalje je u vezi s austrijskim tenisačem Jurgenom Melzerom, on joj je velika podrška - bilo da odluči nastaviti s plivanjem, bilo da se povuče kao snježna kraljica Janica.

- Napunit ću uskoro tek 24 godine i najbolje su godine preda mnom. Sport obožavam, no sport nije sve u životu. Sad konačno imam dosta vremena i za druge stvari. Nije mi dan ispunjen samo treninzima. S dečkom u pravom smislu uživam, dobro se osjećam. Recimo da sam trenutačno u kreativnoj pauzi.

Srce i dalje u Hrvatskoj

Protekli je period Mirna jako puno putovala, bila je u SAD-u, u New Heavenu i New Yorku, posjetila je Montreal, pratila je dečka na Davis cupu u Čile, “skočila” je do Australije i Brisbanea (“nisam tamo nikad bila”), bila je i u Tokiju i u Šangaju.

- I prije sam plivajući puno toga prošla, ali sam malo toga vidjela. Sad zaista uživam.

Druženje s Mirnom pravi je užitak za oči, nakratko su i novinarima rukometaši pali u drugi plan. A Mirnu to malo i smeta - nije lažna skomnost:

- Došli ste zbog rukometa i rukometaša, neugodno mi je.

Najvažnije je da je rukometašima u Austriji ugodno s njom, kažu, nisu se ni smjestili, a ona je u svakom trenutku dostupna. Nije morska, ali je dobra vila rukometne reprezentacije u Grazu. Za vjerovati je da će ona u Beču u drugom dijelu natjecanja navijati za Hrvatsku bude li igrala protiv njezine druge domovine Austrije. Ne bi to bilo prvi put. Srce je i dalje u Hrvatskoj, u Vukovaru i Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:47