DODJELA PORINA

Neno Belan tri Porina slavio cijelu noć

Neno Belan je hrpu nagrada proslavio u Belvedereu, a Ivana Kindl će slaviti uz roštilj s dečkom i društvom kada se vrati kući
 Jure Mišković/CROPIX

BIOGRAD - Ležerna 'porinovska' atmosfera na ulice Biograda izmamila je i ljubavne parove. Zrinka Cvitešić ljubila se i grlila s Hrvojem Rupčićem, Belma Hodžić držala je za ruku Mirzu Džombu, Natali Dizdar šetala je sa svojim dečkom Antom Jerolimovim, Massimo Savić nije se odvajao od supruge Eni, a najviše razloga za slavlje imali su Ivana Kindl i Alen Križaj, koji su osvojili svoj prvi Porin u kategoriji najboljeg albuma duhovne glazbe.

Album iz kućne radionice

- Nadala sam se nagradi, ali kada mi je uručena sva sam bila zbunjena od sreće. Još uvijek nisam odlučila gdje će mi doma Porin stajati, ali smo Alen i ja već pozvali ljude na roštilj, kako bismo u društvu najboljih prijatelja proslavili ovo vrijedno priznanje - kazala je Ivana, koja je nagradu dobila za album nastao u kućnoj radionici, jer je za producenta odabrala svog dečka.

Odabrala dečka

- Sjajno sam odabrala! - ponosno je rekla zaljubljena pjevačica.

- Potajno sam se nadao jednom Porin, a kada su me prozvali da dođem i po treći, već mi je bilo malo neugodno - priznao je Neno Belan, koji je nagrađen u kategorijama za najbolji rock album, najbolju izvedbu grupe s vokalom i najbolji koncertni album.

Show kroz 3D naočale

Belan i njegov bend Fiumensi nagrade su slavili do zore, u biogradskom Belvederu, najpopularnijem porinovskom klubu. Gabi Novak, koja je prošlog tjedna na Porin Classicu kazala da se oprašta od aktivne glazbene karijere, za svoj je album primila nagrade u kategorijama najboljeg aranžmana i najbolje produkcije.

Redatelj priredbe Goran Kulenović i scenograf Ivica Propadalo na koncertu Harija Rončevića, Bojana Jambrošića, Gustafa i TBF-a, održanom u petak na biogradskoj rivi, isprobali su kako svijet izgleda viđen kroz 3D naočale, koje su u subotu podijeljene publici koja je u sportskoj dvorani u Biogradu uživo pratila završnu dodjelu Porina.

- Nastojimo da ovaj, sedamnaesti po redu Porin publika i sudionici zapamte kao dinamičnu modernu priredbu, rađenu u MTV-jevskom stilu. 3D naočale su nam šlag na torti, a na tu ideju došli smo gledajući film Avatar. Uz pomoć tih naočala publika je istodobno mogla pratiti zbivanja na sve četiri pozornice: pop, rock, pozornici s prezenterima i voditeljima, te četvrtoj bini - svojevrsnom lounge baru u kojem su bili smješteni nominirani glazbenici - objasnio je Propadalo, koji je sinoć, po završetku priredbe, 3D naočale zamijenio sunčanim.

Umorni Propadalo

- Proteklih tjedan dana spavao sam u prosjeku četiri sata, a posljedica su ogromni podočnjaci koje ću sakriti tamnim sunčanim naočalama, jer ne želim više plašiti ljude - našalio se umorni Propadalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:13