MAGAZIN PREDSTAVLJA

Nova fruzura za novi početak: Andrea Šušnjara snimila prvi singl

Tonči Huljić nikad nije krio da preferira plavuše, iznimka je bila samo Ivana Kovač koja se i najkraće zadržala u bendu
Zagreb, 290510.Andreja Susnjara, nova pjevacica Magazina.Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
 Vjekoslav Skledar / CROPIX

SPLIT - Popularna dalmatinska grupa Magazin sa svojom je novom pjevačicom Andrejom Šušnjarom danas ušla u zagrebački studio Trooly gdje su počeli snimati pjesmu kojom će se predstaviti na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Široj publici najpoznatija po prošlogodišnjem nastupu na Eurosongu s Igorom Cukrovom i pjesmom “Lijepa Tena”, Andrea je suradnju s Tončijem Huljićem počela još 2004. godine kada je nastupila na Dori s pjesmom “Noah”, kojom je pokazala svoje glasovne sposobnosti.

Mlada Splićanka, za koju se i tijekom prošle izmjene “šuškalo” da bi trebala postati pjevačica Magazina, konačno je dobila svoju priliku da se priključi poznatoj grupi, nakon što ju je napustila Ivana Kovač, jedina brineta u njihovoj višegodišnjoj karijeri.

Život u San Pedru

Od albuma “Kokolo” iz 1983. godine, koji im je osigurao status jedne od najpopularnijih grupa u regiji do danas, Magazin je promijenio pet pjevačica, no “zlatne godine” njihove karijere obilježila je upravo prva, Ljiljana Nikolovska, koja je s grupom nastupala tijekom osamdestih.

Nakon niza uspješnih albuma poput “O la la”, “Piši mi” i “Put putujem”, pjevačica je početkom 90-ih napustila grupu, a sudbina ju je odvela u inozemstvo. U San Pedru, gdje živi sa suprugom Peteom i sinom Tonyjem, i dalje se bavi glazbom, no s članovima grupe nije u idiličnom odnosu.

Ljiljanu je 1990. godine zamijenila “vrckasta plavuša” Danijela Martinović s kojom je grupa također “iznjedrila” cijeli niz uspješnica, od kojih se najviše pamte “Došlo vrijeme” i “Simpatija” s istoimenih albuma, od kojih je svaki prodan u 40.000 primjeraka. Danijela je, za razliku od Ljiljane, nakon odlaska iz grupe 1997. izgradila uspješnu solo karijeru i nastavila suradnju s Tončijem Huljićem, što je rezultiralo njezinom pobjedom na Dori 1998. s pjesmom “Neka mi ne svane”, s kojom je na Eurosongu bila na 5. mjestu.

Odlazak u solističke vode

Poput Danijele, i sljedeća plavokosa pjevačica Jelena Rozga, koja je u grupi bila od 1998. do 2004., krenula je u “solo vode” te bilježi zapažene festivalske nastupe.

Posljednja u nizu je Ivana Kovač koja je objavila dva albuma, “Dama i car” 2007. te “Bossa n’ Magazin”. Ona je ujedno i pjevačica koja se najkraće zadržala u grupi.

Plavuše obilježile bend

1. Ljiljana Nikolovska ‘Kokolo’ - Prva pjevačica splitske grupe danas živi u San Pedru, a uz glazbu, posvećena je suprugu i sinu

2. Danijela Martinović ‘Simpatija’ - Ljiljanu je 1990. u grupi zamijenila vrckava djevojka koja je uspješno nastavila putem svoje prethodnice

3. Jelena Rozga ‘Oprosti, mala’ - Mlada i krhka bivša balerina marljivo je gradila karijeru u poznatoj grupi, a zatim ušla u solističke vode

4. Ivana Kovač ‘Dama i car’ - Kći legende hrvatske estrade nakon iskustva s Magazinom nedavno se odlučila za samostalnu karijeru

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:10