JUTARNJI PROGRAM

NOVI KONCEPT 'DOBRO JUTRO, HRVATSKA' BEZ SANJE DOLEŽAL Odlaze i Ridjan i Ferlin, a nakon 16 godina na ekrane se vraća Grga: 'Sretan sam što me HTV nije zaboravio'

 Biljana Gaurina/EPH

Na televiziju se vraćam nakon šesnaest godina pauze. Posljednji put na HTV-u sam radio emisiju ‘Treća sreća’ 2000. godine, a premda sam nakon toga godinama govorio kako se ne planiram više vraćati na ekrane, život me demantirao - priča Ljudevit Grgurić Grga, koji od sljedećeg tjedna postaje voditelj emisije “Dobro jutro, Hrvatska” koju po novom uređuje Ana Milić.

- Anin poziv ugodno me iznenadio, bilo mi je drago čuti kako me kolege nisu zaboravili... Svoju prvu emisiju radim sljedećeg petka u paru s Jelenom Pajić, a uoči toga nemam tremu, nego prije pozitivno uzbuđenje. Moji kolege s radija u šali mi kažu kako više neću hraniti samo uši, nego i oči - kaže Grgurić, koji će uz angažman u “Dobro jutro, Hrvatska” na Hrvatskom radiju nastaviti voditi svoj višestruko nagrađivani radijski talk show “Gladne uši”.

Oproštajno piće

Osim Grgurića omiljenu jutarnju emisiju javne televizije vodit će još i Ljiljana Vinković, Karmela Vukov-Colić, Jelena Pajić, Mirko Fodor i Davor Meštrović, a s ekipom emisije u kojoj je provela dvije i pol lijepe godine jučer se oprostila Sanja Doležal.

- Zahvalna sam HTV-u na prilici koju su mi pružili, kao i na novom životnom iskustvu. Uživala sam radeći ovu emisiju, a drago mi je što sada, kada odlazim, mogu reći kako sam radeći stekla i neke nove prijatelje. Želim sreću i staroj i novoj voditeljskoj ekipi. Gledat ću ih svakog jutra dok ispijam prvu kavicu. I, ako netko misli da je srijeda bila moje ‘zbogom’ ljudima s kojima sam radila, neka zna da je u krivu. Jer, mi smo se već dogovorili da ćemo se ovih dana obavezno naći na oproštajnom piću - kaže Sanja Doležal, koju ćemo jednog dana u “Dobro jutro, Hrvatska” možda gledati kao glazbenu gošću.

Vraćamo reportaže

- Cilj nam je vratiti emisiju publici. Ukinut ćemo brojna javljanja uživo, odnosno smanjit ćemo količinu tih javljanja. Umjesto toga u emisiju vraćamo reportaže, priloge o našim susjedima, običnim malim ljudima, uspješnim poljoprivrednicima, gospodarstvenicima... Naši reporteri više se neće javljati samo iz velikih gradova jer se život ne odvija samo u gradovima. Odlazit ćemo i u manje gradove, sela, ma u svaki zaseok... Nastojat ćemo ispričati mnoge male, a svima nama zanimljive životne priče. Naravno, u emisiji ostaju vijesti i vremenska prognoza - otkriva Ana Milić, dugogodišnja HRT-ova urednica i novinarka koja je u utorak umjesto Andrijane Šešo Škorput postala nova šefica emisije “Dobro jutro, Hrvatska”. Osim Sanje Doležal, iz emisije odlaze i Robert Ferlin te Frano Ridjan, koji će nastaviti svoj posao na radiju.

Potrebno osvježenje

- Sve su to vrijedni ljudi, svatko od njih dao je doprinos ovoj emisiji, no život ide dalje... Smatram da je potrebno s vremena na vrijeme osvježiti ne samo sadržaj, nego i voditelje emisije, a drago mi je da će u novoj ekipi biti ljudi koje publika voli i cijeni. Sve to činimo jer se vodimo za željama publike - kaže Ana Milić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:51