ZNA GDJE JE LIJEPO

ODUŠEVLJENA HRVATSKOM Rade Šerbedžija: Angelinu Jolie sam nagovorio da kupi kuću u Istri

Angelina Jolie i Brad Pitt s Končarom dogovaraju gradnju kuće u Istri
 Goran Mehkek / CROPIX

Rade Šerbedžija, suosnivač brijunskog kazališta Ulysses i veliki prijatelj slavne Angeline Jolie, prilikom njezina nedavnog posjeta Zagrebu izjavio je kako američka glumica ozbiljno razmatra mogućnost da kupi kuću u blizini Barbarige , mjestašca smještenog 20-ak kilometara sjeverozapadno od Pule, te tako postane njegova susjeda.

On sam već desetak godina ima kuću kraj Stare Barbarige koju je kao ruševinu kupio od općine Vodnjan.

Angelina je prošle godine, na poziv Šerbedžije, boravila na Brijunima gdje je odgledala poznatu uspješnicu kazališta Ulysses 'Kralj Lear' pa stoga nije nemoguće da jedna od najpoznatijih svjetskih glumica dio godine, ili barem nekoliko tjedana godišnje, provede u Dragoneri, piše Glas Istre .

- Angelina Jolie je naša dobra obiteljska prijateljica. Lenka i ja družimo se s njom već dugo, kao i s brojnim drugim umjetnicima. Istina je da sam Angelinu nagovorio da kupi kuću u mom susjedstvu, u blizini Barbarige, iako je nije trebalo baš nagovarati. Ona je pametna, svjetska žena, koja zna gdje je lijepo i gdje će moći imati svoj kutak mira, svoju oazu - izjavio je za Glas Istre Rade Šerbedžija.

Dodao je kako njegov dragi prijatelj Danko Končar radi izniman svjetski projekt na području Barbarige i Dragonere.

- Iako će trebati vremena da sve to krene i da se okonča, Angelina je ozbiljno zainteresirana za to da tamo pronađe svoj mir, daleko od očiju javnosti, stresa Hollywooda i objektiva fotoreportera. Angelina je bila oduševljena i Brijunima. Kazala je da je to raj na zemlji, otočje neopisive ljepote, idealno mjesto za odmor i okrjepu duše, da se djeca nesmetano igraju, plivaju, skaču, što drugdje ne bi mogli - naglasio je Šerbedžija.

Glas Istre navodi i kako je Danko Končar vodio je izravne razgovore s Angelinom Jolie i njezinim nevjenčanim suprugom Bradom Pittom o mogućnosti da kupe parcelu na području Dragonere. Navodno su obje strane vrlo zainteresirane da se to realizira.

- Ponudio im je da izaberu što žele da im izgradi na tom zemljištu - izjavio je za Glas Istre sugovornik blizak tvrtki Kermas u Končarevom vlasništvu.

Dodao je i kako je mogući dolazak Brangeline zapravo 'mač s dvije oštrice'. Prednost je dodatni publicitet za Istru , no zbog njih će doći i brojni novinari i fotoreporteri koji će remetiti odmor ostalih gostiju.

Končarev suradnik je istaknuo kako se u projektu 'Barbariga-Dragonera' trenutačno radi na izmjeni projektne dokumentacije te smanjenju kapaciteta smještajnih objekata.

- Ono ranije bilo je nalik masovnom turizmu, a ovo što sada nudimo, bit će podignuto na viši nivo. Na području Dragonere imat ćemo 85 posto zelenih površina gdje će biti arheološki park i muzej, a gradnja će biti moguća na preostalih 15 postao i tu bi se mogla naći parcela za Angelinu i Brada - zaključio je sugovornik.

Danko Končar je uložio 51 milijun eura za kupnju tvrtke koja bi na području Dragonere i Barbarige trebala izgraditi turistički resort vrijedan 500 milijuna eura, a koji bi obuhvatio golf teren, marinu, lučicu, hotele, vile, kuće, apartmane i mnoge druge sadržaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 23:17