ČEKA SE PREMIJERA FILMA

Rade Šerbedžija se osramotio na prvom susretu s Angelinom Jolie: Nisam gledao nijedan tvoj film

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 15.11.2011. u 16:44

Na prvom susretu s Angelinom Jolie, Rade Šerbedžija se osramotio. Glumica je znala ne samo njegove filmove, već i pjesme koje je pjevao, a Rade je iskreno priznao da nije gledao niti jedan njezin film, iako je čuo da je ona najveća svjetska zvijezda, priznao je slavni glumac u emisiji 'Ćirilica' na Happy TV-u .

Naravno, Angelina je pomislila da se šali ili bar pravi lud da bi je šarmirao. Međutim, iznenadila se kad je shvatila da Rade nije gledao čak niti svoj film.

Kad se pojavila mogućnost da Rade Šerbedžija zaigra u redateljskom debiju Angeline Jolie "Zemlja krvi i meda", njegov holivudski agent je rekao da je to nemoguće, jer je Rade Šerbedžija davno odlučio kako neće glumiti u niti jednom filmu koji se bavi ratom u bivšoj Jugoslaviji. Prethodno je odbio ponudu svog omiljenog glumca Gene Hackmana da glumi Arkana, a potom i Richarda Gerea za ulogu bjegunca Radovana Karadžića u filmu "The Hunting Party" iz 2007.

"Prihvatio sam uloge ruskih mafijaša, ali nikad nisam pristao glumiti Željka Ražnatovića Arkana i Radovana Karadžića. Sad mi je žao što nisam prihvatio te uloge. Međutim, tada su ratne strahote još bile svježe i bojao sam se da Arkan i Karadžić u mojoj interpretaciji ne budu previše simpatični svijetu", rekao je Šerbedžija.

Ali nitko na svijetu ne može odoljeti Angelini Jolie, pa niti Šerbedžija. Odmah su se našli, Rade se malo iznenadio što Angelina nije htjela probati njegovu janjetinu sa ražnja na lički način, u kojoj je prethodno uživala Charlize Theron i na opće oduševljenje, jela ju vruću - rukama. Angelina je odabrala carpaccio i jedva pristala na malo ribe, da ne pokvari liniju.

Zatim je Angelina tražila da joj Rade u kavani otpjeva jednu sevdalinku koju je vidjela preko interneta u njegovoj interpretaciji. Rade joj je htio otpjevati Arsena Dedića i Đorđe Balaševića, što su već postale omiljene pjesme Charlize Theron, ali ona je točno znala što želi i ta sevdalinka se našla i u filmu "Zemlja krvi i meda", čija se premijera očekuje 2. prosinca, a već je proglašen za najvećeg favorita za Oscara.

Izdvajamo