JOŠ FRCAJU ISKRE

Rat Ecclestoneovih: Slavica i cure po Dubrovniku bježe od uhode Bernieja

Tamara Ecclestone (lijevo) i Slavica Ecclestone (desno)
 Siniša Sunara / Cropix / Cropix

Slavica i Bernie Ecclestone pomno su pazili da se ovoga tjedna ne sretnu u Dubrovniku.

. Čim je čuo da je Slavica u Dubrovniku, Bernie je s Visa doplovio na svojoj jahti Petari sa 31 godinu mlađom zaručnicom, Brazilkom Fabianom Flosi. Slavica je u Dubrovniku zaobišla svoj omiljeni restoran, samo zato što zna da bi Bernie s Fabianom mogao biti tamo.

Odvela je djecu i budućeg zeta na stonske kamenice, šampjera i tortu od skorupa na drugo mjesto, na skroman ručak (po njihovoj mjeri, naravno) od 3000 kuna. Rat Roseovih se nastavlja. Burna veza Slavice i Bernieja Ecclestonea, jedna od najneobičnijih i najvatrenijih u povijesti europskih celebrityja, kao da ne može prestati. I nakon 24 godine braka, tri godine nakon razvoda, među njima još frcaju iskre. Iskre bijesa i gorčine, ali i dalje ih povezuju burni osjećaji.

Zajednički prijatelji kažu da Slavica prekida kontakt sa svakim za koga čuje da se druži s Berniejem. Ni on ne ostaje dužan, ogovara je gdje stigne.

Voli jaje na oko

Prošlo je više od 30 godina otkad je Bernie prvi put ugledao Slavicu u boksu svjetskog prvaka Nelsona Piqueta na Velikoj nagradi Monze. Slavica je kao manekenka radila za Filu, sponzora utrke. Ecclestone nije mogao podnijeti starlete u boksovima. Čim je ušao, sve ih je rastjerao, ali Slavica mu je odbrusila da ne ide nigdje jer ima obaveze prema Fili. Bernie, tada već neosporni vladar Formule 1, ostao je zatečen visokom, glasnom Jugoslavenkom s očitim problemom kontrole bijesa. Zaintrigiran, Bernie ju je odmah pozvao na ručak. Bernie Ecclestone mogao je izdržati sve bitke i nepredivljive preokrete u svom biznisu, ali privatno je bio čovjek malih potreba, ovisan o dnevnoj rutini, kao inspektor Monk. Svaki dan morao je imati isti doručak, složenu odjeću. Nakon povratka kući prvo bi očistio cipele, poravnao zavjese pokraj kojih bi prolazio, pa bi otišao u kuhinju pojesti nešto jako jednostavno, poput tosta i jaja na oko.

Već je 17 godina živio s Tuanom Tan, Kineskinjom porijeklom iz Singapura koja je diskretno i vjerno održavala njegov neobični red. Slavica je bila čista suprotnost. Piquet je nije mogao smisliti. Smatrao ju je “bahatom, hladnom i neelegantnom”. A Bernieju se svidjelo kako ima čvrste stavove o svemu, iako o mnogočemu nije imala pojma, kako govori svoj nikakav engleski s tvrdim naglaskom i beskrajno je zabavna. “Dođi sljedeći tjedan u Las Vegas”, rekao joj je na kraju ručka.

Ucjena ljubavnice

Ne zna se kako, Slavica je isposlovala američku vizu i za nekoliko dana ušetala u raskošni Berniejev apartman u Ceasar’s Palaceu. Bila je 28 godina mlađa i 25 centimetara viša od Bernieja. Njih su dvoje bili skandalozan par, čak i za liberalne pojmove svijeta Formule 1. Ecclestone je ulazio u 50-e, Slavica je imala samo 23.

Članak u cijeloosti pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:11