'HORVATOVI'

RTL SNIMA HUMORISTIČNU SERIJU! Navojec je udovac koji zbog ljubavi dolazi u Zagreb. Razlog? Bivša djevojka

    AUTOR:
    • Klara Rožman

  • OBJAVLJENO:
  • 17.03.2015. u 22:25

Biljana Gaurina/CROPIX

Scenarij prati susret mladenačkih ljubavi, žene u najboljim godinama, koja je razvedena i živi s djecom...

Što se zbiva kada se udovac s tri sina ponovo sretne sa svojom mladenačkom ljubavi, ženom u najboljim godinama, koja je razvedena i živi s dvije kćeri i majkom, doznat ćemo u humorističnom serijalu “Horvatovi” koja se uskoro počinje snimati za RTL Televiziju. “Horvatovi” su osmišljeni po španjolskom serijalu “Los Serranos”, jednom od najgledanijih serijala u Španjolskoj, u kojoj se upravo snima osma sezona.

Original prati dogodovštine Diega Serrana (41) i Lucije Gomez (38), koji u zajednički brak dovode petero djece iz prethodnih brakova koja su rasla u različitim društvenim i ekonomskim uvjetima. Za Diegove sinove žene su nepoznati svijet koji tek treba otkriti, a otkrića nisu uvek ugodna.

Nameće vlastitu volju

Lucijine kćeri s nevjericom promatraju kako se ponašaju muškarci s kojima žive i nadaju se da ipak nisu svi poput ovih koje viđaju u vlastitom domu. Muškarci i žene, poznato je, govore različitim jezicima i to se oslikava u seriji: oni vole bučne večere pored televizora, a one tihe porodične ručkove, oni vole druženje s prijateljima, a one putovanja i muziku... Lucia odgaja kćeri uz razgovor i povjerenje, a Diego silom nameće svoju volju sinovima...

Otpala V. Radman

Audicije za novu seriju RTL Televizije počele su još u siječnju, a doznajemo da će glavne uloge igrati Goran Navojec i Bojana Gregorić Vejzović. Navojec će glumiti muškarca s juga Hrvatske koji zbog ljubavi skupa sa svoja tri sina seli u Zagreb. Uz Gorana i Bojanu, u serijalu će glumiti još i Ljubo Kerekeš, Enes Vejzović, Marija Škaričić, Enes Vejzović...

“Horvatove” će snimati različiti redatelji, a u tom kontekstu spominju se imena Vinka Brešana (koji će pisati i dio scenarija), Gorana Kulenovića i Dejana Zečevića koji je režirao srpsku inačicu španjolske serije “Sinđelići”. Zanimljivo je da je u toj verziji glavnu ulogu isprva trebala igrati Vanessa Radman, ali je nakon snimljene pilot-epizode s njom, Zečević ulogu ipak povjerio Snežani Bogdanović.

Spoj sjevera i juga

“Horvatovi” će se uskoro početi snimati u Zagrebu i okolici, a unatoč medijskim nagađanjima serija se neće temeljiti na antagonizmu sjevera i juga Hrvatske.

Dvije obitelji i dva različita svijeta

Srpska inačica ‘Los Serranosa’, nazvana ‘Sinđelići’, postigla je veliki uspjeh u Srbiji, a upravo se snima njezina treća sezona u kojoj glume Snežana Bogdanović koja igra Lilu, modernu, obrazovanu ženu koja napušta svoje rodno mjesto i dolazi živjeti u Beograd zbog svoje srednjoškolske ljubavi Sretena (Voja Brajović).

Ona uz dvije kćeri ima i majku Kseniju (Milena Dravić), koja je prati u stopu i ide svuda za njom. Sretan ima tri sina, te brata Jezdu (Boris Komnenić). Kada se Lila i Sreten vjenčaju, nastaje prava zbrka. Dvije obitelji koje čine dva različita svijeta trebaju se ujediniti i složno i u miru živjeti pod istim krovom.

Izdvajamo