SABORSKA MODA

SABORSKE ZASTUPNICE: KOJA NAJVIŠE TROŠI, KOJA TREBA STILISTA, A KOJA ZNA ŠTO ODJENUTI Rimac igra na kartu seksepila...

Milanka Opačić pretjeruje s trošenjem na skupe komade, Margareta Mađerić je naučila što odjenuti i najsofisticiranija je
 EPH

Novi saziv Sabora donio nam je više ili manje modno osvježenje. Nova ženska lica politike, jer žene se uvijek daleko više percipira kroz prizmu odijevanja, našla su se pod lupom javnosti. Prema ocjeni modnog stilista Ivana Friščića, u novoj saborskoj postavi najbolje odjevena je HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić, a najlošije Ružica Vukovac iz Mosta.

- Ne bih bio prestrog prema našim političarkama, njima je daleko teže nego političarima, koji ne moraju toliko voditi brigu o vanjskom izgledu - napominje Friščić.

Rusak je ‘kicoš Sabora’

U svom seciranju saborskog modnog izražaja, na prvom mjestu je ocijenio kako je vidljivo da su u Sabor ušle osobe koje nisu do sada bile u svijetu politike, pa samim time i nemaju previše iskustva što se tiče odijevanja za ta vrlo specifična pojavljivanja u javnosti. Tako je Gordanu Rusak, Friščić ocijenio “najvećim kicošem Sabora”.

FOTOGALERIJA: Pogledajte modne kombinacije koje hrvatske saborske zastupnice najviše vole

Kliknite na fotografiju za pregled cijele galerije

- Gospođa Rusak uvijek napravi korak više, pa tu malo pretjera, ali nije to ništa što je neprihvatljivo. Na konstituiranju Sabora definitivno je pretjerala, no sada je smirila svoje modne kombinacije. Najviše na sebi mora poraditi Ružica Vukovac jer nema stila te definitivno mora riješiti frizuru. Često je neprimjereno odjevena prilici, a i kad pogodi kao s ovom haljinom s čipkom koja vizualno stanjuje figuru, natrpa sve na sebe, od šala, koji nikako ne paše, nakita, jakne - objašnjava Friščić. Pozornost prisutnih saborskih fotografa Vukovac je izazvala i kada se pojavila u crnim čizmama iznad koljena, baš kao i SDP-ovka Milanka Opačić.

- Znam da su to sada trendi čizme, ali ovo nije modna pista, već Hrvatski sabor - oštar je Friščić. Već spomenutoj Milanki Opačić zamjera nekoliko stvari.

- Milanka Opačić dovoljno je dugo u politici da je trebala naučiti da u njezinoj poziciji, bez obzira na ljeto, ramena ne mogu biti otkrivena. Haljina joj lijepo stoji, ali nije u tome stvar. Drugo, stvarno pretjeruje što se tiče markiranih komada odjeće. Nisu je zbog toga u javnosti prozivali, ali haljine koje nosi koštaju i po 2500 eura, a inače najjeftiniji model cipela Louboutin koji postoji stoji 390 eura - kaže Friščić. Margareta Mađerić ugodno ga je iznenadila jer je poradila na svom stilu.

- Mađerić je do sada pokazala da najbolje zna ocijeniti kako se za koju priliku obući. Tu i tamo pretjera, kao nedavno s uočljivim naušnicama, ali sviđa mi se njezino sofisticirano izdanje, posebno kada puderastu boju spretno kombinira s crnom - navodi. Za Josipu Rimac ističe kako je vrlo atraktivna žena te da se ne libi to pokazati, igrajući na kartu muških simpatija.

Prepoznatljiva boja

- Mlađe HDZ-ove zastupnice često se može vidjeti u plavim odjevnim kombinacijama, što je boja stranke, što je mudro jer tako postaju prepoznatljive - govori Friščić. SDP-ovu Ingrid Antičević-Marinović ocijenio je “rubnom”, točnije nekad modno pogodi, a nekad i ne, ali se često izvuče na račun svog dobrog izgleda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:24