BERGUZAR U ZAGREBU

Šeherezada: Ukrali ste mi muža. Nisam se čula s njim otkako je u Zagrebu

Novinari Jutarnjeg letjeli su iz Istanbula u Zagreb zajedno sa turskom glumicom Berguzar Korel. Pročitajte što su od nje saznali...
 Srđan Vrančić/Jutarnji list

Dođem iz Turske nakon deset dana, a nisi me ni poljubio, ne skidaš oči s nje - bijesnila je sredovječna gospođa na svoga supruga koji ju je danas dočekao u zagrebačkoj zračnoj luci.

- Ma jesam, poljubio sam te, kako nisam - odvraća nesigurno muž, još ne skidajući pogled s lijepe visoke crnke očiju zakrivenih sunčanim naočalama.

- Nisi, nisi, ja sam te gledala cijelo vrijeme - sasjekla ga je u korijenu suprugina prijateljica.

Medijsko ludilo

Ta fatalna “ona”, koja je izazvala apsolutni metež na Plesu, jest, naravno, mitska Šeherezada, turska glumica Bergüzar Korel, koja je danas doletjela iz Istanbula kako bi se pridružila svom suprugu Halitu Ergençu na snimanju reklame za Konzum. U Zagrebu ju je dočekalo medijsko ludilo, deseci snimatelja i fotoreportera, ali i bezbrojni upiti za fotografiranje s obožavateljima, koje je glumica sve odreda ljubazno ispunila. Dočekao ju je i VIP tretman u zračnoj luci - što u zagrebačkoj, doduše, ne znači mnogo.

Kontrola putovnica

Konkretno, glumica je od zrakoplova Turkish airlinesa do zgrade aerodroma išla VIP autobusom, iako je osoblje isprva nije prepoznalo pa je s agenticom ušla u obični, te nije morala proći kontrolu putovnica, nego je policajac to obavio u autobusu.

U Istanbulu, odakle je Jutarnji sa Šeherezadom danas letio u Zagreb, dijametralno suprotna situacija. Bergüzar u Turskoj jest zvijezda, ali “1001 noć” emitirana je prije tri godine, a u međuvremenu je snimljeno još serija koje su i mnogo, mnogo više opčinile Turke.

Buđenje u pet ujutro

Šeherezada se tako kroz ogromni aerodrom Atatürk provukla potpuno neprimjetno. U društvu svoje agentice sat vremena prije leta prijavila se na šalteru za business klasu, ostavila dva kofera koja je i tamo nosila sama te otišla na kavu. Na našu molbu za malo opsežnije fotografiranje zamolila je za razumijevanje jer još nije bila našminkala.

- Jako sam umorna, probudila sam se u pet ujutro i dojurila iz Izmira u Istanbul - rekla nam je Bergüzar Korel. - Moram priznati da ne znam što očekivati u Zagrebu iako se veselim vašoj zemlji, a ni muž mi nije prenio svoje dojmove jer se nismo ni čuli otkad je otišao, jako je zaposlen, izgleda. Potpuno ste mi ga ukrali - rekla je kroz smijeh Šeherezada.

Samo rijetki putnici na istanbulskom aerodromu prepoznali su popularnu glumicu, ali su zato svi službenici izvlačili dodatnu dozu smiješka kada bi se Šeherezada stvorila pred njima. Nakon čekanja u redu za kontrolu putovnica, zajedno s ostalim putnicima, bez odlaska u Duty Free Shop, odmah se uputila prema izlazu i ušla u zrakoplov.

Politička situacija

Naravno, avionom se odmah pronio glas da je trenutačno omiljena glumica svih Hrvata na njihovu letu. Što je, dakako, stvorilo dodatni posao stjuardesama, jer su morale mnogo puta odlaziti do Bergüzar i prenositi zamolbe za fotografiranje i autograme. Na naše pitanje je li svjesna razmjera svoje popularnosti u “Hrvatistanu”, Korel je odlučno rekla da jest - premda nije bilo teško primijetiti koliko je bila osupnuta gungulom nakon slijetanja.

- Znam da je ‘Binbir geçe’ ogroman hit kod vas, naravno da znam. Ne iznenađuje me to, isto se dogodilo i u Grčkoj. Priča je univerzalna, nije ni hrvatska ni turska. Naš tim je bio odličan, kao i scenarij, to je ključ uspjeha - podijelila je Šeherezada s nama svoje mišljenje na 10.000 metara.

Iako je Halit Ergenc za Jutarnji ispričao mnogo o političkoj situaciji u Turskoj, njegova supruga nije bila raspoložena za to.

- Ja obožavam Tursku. Nikada ni u ludilu ne bih željela živjeti negdje drugdje. Ne znam kako stranci gledaju na našu situaciju, ali ja se kao žena u Turskoj osjećam savršeno - rekla je Bergüzar Korel prije nego što je potpisnik ovih redaka zamoljen da napusti business klasu, u kojoj je bio slijepi putnik.

Šeherezada tijekom leta nije imala posebne zahtjeve. Većinu vremena provela je čitajući turske dnevne novine Hürriyet, a pila je samo sok od naranče. Zagreb je dočekala našminkana i spremna za susret sa svojom publikom, ali i ono važnije - sa svojim Onurom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:01