EUROSONG SKANDAL

'SRAMOTA ME UOPĆE OVO PISATI. PJESMU PLAĆAM JA' Razočarana Nina Kraljić nije ostala dužna hrvatskom društvu skladatelja

 Facebook

Hrvatska predstavnica na ovogodišnjem Eurosongu, Nina Kraljić, na Facebooku je odgovorila svima kojima se ne sviđa njezina pjesma 'Lighthouse' s kojom će nastupiti na ovom prestižnom glazbenom natjecanju.

- Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu. Ja od toga zarade nemam i što se mene tiče bitnija mi je Hrvatska. I da, nemate pravo opterećivati izvođača sa unutarnjom politikom. Kakve veze ima nacionalno domoljublje sa ovim? Sve što radimo, radimo za što bolji plasman i biramo stoga tada najbolje dobivenu pjesmu, ne biramo glazbu po nacionalnostima, to je apsolutna sramota. Ubijate ono što je glazba: univerzalni jezik i zajedništvo - napisala je Nina.

No tu nije stala.

- Sami ste priznali da hrvatski skladatelji često šalju pjesme izvan hrvatskih granica. Zašto je problem obratno? Samo mi imamo problem sa uspjehom čini se i uvijek smo najveći kritičari. Napisali bismo koliko smo hrvatskih pjesama dobili na ponudu ove godine, ali me sram. Sramota me i pričat o domoljublju na ovakav način. Ja, koja sam od starta pričala kako se želim baviti našom etno baštinom. Sramota me nakon milijun pogleda uopće ovo i pisati. Strašno umara ova konstantna negativa, kritiziranje i egoizmi umjesto da nam svima u cilju bude jedno. I molim vas nemojte govoriti da ne želite nanositi štetu kad ju nanosite, umjesto da se posvetite pravom radu, a ne pričama - poručila je Nina.





Ono što je nevjerojatno je da pjesmu plaćam JA pa argument apsolutno pada u vodu! Ja od toga zarade nemam i što se mene...

Posted by Nina Kraljić on Monday, March 14, 2016




Naime, nakon što je predstavljena Ninina pjesma, iz Hrvatskog društva skladatelja ubrzo je stigla razočarana reakcija zbog izbora pjesme.

Izjavili su da ih je neugodno iznenadila informacija o presedanu koji je učinila Hrvatska radio televizija pa se tako Hrvatska nakon 60 godina na Eurosongu neće natjecati s hrvatskom pjesmom već s pjesmom stranih autora.

Navode kako bi se Hrvatska s domaćom pjesmom trebala natjecati zbog očuvanja nacionalnog identiteta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:45