SRETAN ROĐENDAN, TOME

Supruga Katie Holmes darovala mu je zahtjev za razvod braka, a to će ga stajati 18 milijuna dolara

Slavni holivudski glumac je 'čestitku' dobio na snimanju filma na Islandu

Samo par dana prije jubilarnog rođendana jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca suočio se s navodno neočekivanim potezom svoje upola mlađe supruge, koja ga je nakon šest godina braka odlučila napustiti i sa sobom povesti šestogodišnju kći Suri.

Cruise je “čestitku” dobio na snimanju filma na Islandu, a njegova konstantna zaokupljenost poslom zbog kojega je stalno bio razdvojen od obitelji, pa tako i za 50. rođendan, bila je navodno samo kap koja je prelila čašu.

Mlada Katie stalno je bila sama s kćerkicom, kojoj se posve posvetila i otkad se udala za Cruisa zapustila svoju karijeru, a njihova Suri je zahvaljujući svojim modnim kombinacijama i stilu postala zvijezda i krasila naslovnice.

Skrbništvo nad kćeri

Katie Holmes se sa samo 33 godine često osjećala posve zapostavljenom. Osim toga, ozbiljan uzrok njezina poteza je velika razlika u svjetonazoru između nje i Cruisa koji je zagriženi pripadnik scijentološke crkve s rigidnim pravilima ponašanja u svakodnevnom životu. Katie je na početku njihove veze, kada je imala samo 26 godina, mislila da će se moći s time nositi i pokušala je postati sljedbenica scijentologije i slijediti Cruisov način života, ali je očito sve to bilo previše i nakon peti i pol godina braka odlučila je otići.

Zatražila je potpuno skrbništvo nad njihovom kćerkicom Suri, što bi, nagađaju mediji, mogao biti glavni kamen spoticanja između dvoje supružnika, jer je Suri jedino biološko dijete Toma Cruisa, koji je za nju jako vezan. Stalno je isticao koliko je obožava i kako je ona za njega uvijek na prvome mjestu. Tom Cruise je nakon objave razvoda rekao da je jako tužan i da nikad nije pomislio da bi Katie to mogla učiniti. Cruise je jedan od najbolje plaćenih holivudskih glumaca i Katie će prema predbračnom ugovoru za svaku godinu braka s Tomom dobiti tri milijuna dolara, dakle, ukupno 18 milijuna dolara.

A kako je počela jedna od najpoznatijih holivudskih veza? Euforično i romantično.

Mlada glumica, slatkica Katie Holmes poznata iz tinejdžerske serije ”Dawson Creek” upoznala je popularnog glumca, 16 godina starijeg, u proljeće 2005. I ostvario joj se san iz tinejdžerskih dana kada je kao i mnoge njezine vršnjakinje maštala o Tomu Cruisu, za kojim su klinke naprosto ludovale. Rekla je da se u Toma Cruisa zaljubila još kao djevojčica i sanjala da će jednog dana biti s njim. I to joj se i ostvarilo!

Sa samo 25 godina, samo dva mjeseca nakon fatalnog upoznavanja, 17. lipnja 2005., jednostavna djevojka Katie sjedila je u restoranu Le Jules Verne na vrhu Eiffelova tornja gdje ju je Cruise zaprosio.

Par iz snova

I tu je počela njihova euforija, koja je posve obuzela Cruisa. Najprije je svijetu presretan objavio svoje zaruke, pa je Katie ponosno pokazivala prsten, svuda su se nasmijani i sretni slikali, a na kraju je Tom ni sa čim izazvan počeo kao lud skakati po kauču Oprah Winfrey.

Tada su mnogi pomislili da je to ipak malo previše, a on se pravdao golemom ljubavi prema Katie.

Presretna Katie je govorila da je Tom tako topla osoba, pa je pomislila: “Vau, pa ti možeš biti i zvijezda i ljudsko biće”. Mediji su im odmah dali nadimak TomKat.

Već 6. listopada 2005. par je objavio da je Katie trudna, a 18. travnja 2006. rodila se Suri, koju su roditelji pokazali svijetu tek pet mjeseci kasnije. Nekoliko mjeseci kasnije, 18. studenog 2006., Cruise i Holmes vjenčali su se po scijentološkom obredu u talijanskom dvorcu Odescalchi u Braccianu pokraj Rima. Započelo je razdoblje naoko mirnog i sretnog obiteljskog života, Katie je postala ozbiljna žena i majka, koja je svuda vodila malu Suri.

Usamljena Katie

No, djevojčica, a i majka, zbog Surina preozbiljnog i prenapadnog stila odijevanja često su bile na meti kritika.

Tom Cruise je nastavio snimati filmove, ali je prve dvije, tri godine često bio s obitelji, a onda sve manje, pa se Katie žalila da je stalno sama s kćeri. Par se sve manje pojavljivao i u medijima se počelo šuškati o raspadu braka, Katie je bila ozbiljna i na pitanja o razvodu nije govorila o velikoj ljubavi kao njezin suprug. A onda je, odjednom, Katie odlučila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:35