PRKOSE VREMENU

Svi su ludi za Gruntovčanima: Dudek i Regica opasno za petama Onuru i Šeherezadi

ZAGREB - I nakon 36 godina legendarna humoristična serija redatelja Kreše Golika “Gruntovčani” osvaja publiku, pa ju je tako 450 tisuća gledatelja koliko je imala prva epizoda, jako približila popularnosti Onura i Šeherezade .

Iako ju je od njezine premijere 1975. pa sve do danas tadašnja Radiotelevizija Zagreb, a poslije HTV, emitirao devet puta, ova igrana priča od deset epizoda sa svakim emitiranjem postizala je odličnu gledanost.

Junaci podravskog sela

Serija zbog koje je scenarista Mladen Kerstner utrošio godine života obilazeći lokalne birtije i prema tim dogodovštinama oživio komične junake iz malog podravskog sela i danas se uspješno nosi s novim hit-serijama koje prikazuje HTV-ova konkurencija.

Vrhunska ostvarenja

Primjerice, također domaća serija “Najbolje godine” Nove TV ovog ponedjeljka u istom terminu od 20 sati, ostvarile su 16,6 posto, turski hit na RTL-u “1001 noć” 15,9 posto, a omiljeni, ali ipak već puno puta viđeni likovi Dudeka, Regice i Teteca 10,9 posto. Prva epizoda “Gruntovčana” bila je još uspješnija sa 11,5 posto gledatelja koji su iznova odlučili pratiti kultnu seriju koju odlikuje scenaristička razrađenost i precizna režija.

Ne smiju se zaboraviti ni vrhunska ostvarenja glumaca čiji su likovi postali dio svakodnevnice, kolokvijalni pojmovi, a nekima od njih do te mjere obilježilo karijeru, da su im imena njihovih junaka postali na kraju i nadimci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:58