U FILMU SVOG PUNCA

Uloga života: Goran Višnjić se u Haagu spremao za ulogu generala Gotovine

Atraktivni glumac priprema se za novi film svog punca Antuna Vrdoljaka, koji se počinje snimati već ove jeseni

ZAGREB - Goran Višnjić početkom tjedna u Haag nije doputovao samo zato da bi pružio potporu generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Proslavljeni hrvatski glumac s uspješnom američkom karijerom raspravu pred žalbenim Vijećem ICTY-ja na ročištu u predmetu Gotovine i Markača pratio je i zato da se što bolje uživi u svoju sljedeću ulogu.

Naime, atraktivni glumac u novom filmu svog punca Antuna Vrdoljaka glumit će generala Gotovinu. Višnjić je to novinarima iz Hrvatske u Haagu potvrdio u neformalnom razgovoru.

Kako je kazao, scenarij za film prema životnoj priči hrvatskog generala na samom je završetku, a na ideju o snimanju filma zajednički su došli Vrdoljak i Višnjić prateći zbivanja u Haagu, kada su u trenucima emotivnog šoka odlučili hrvatskoj, ali i svjetskoj publici filmskim jezikom ispričati potresnu, ali i uzbudljivu storiju o najpoznatijem hrvatskom vojniku.

Koliko je Višnjić impresioniran likom i djelom Ante Gotovine vidi se i iz njegovog obraćanja medijima u stanci sudske rasprave.

- U Haag sam došao kako bih stao uz čovjeka, nositelja visokih odličja, poštovanog general-pukovnika Hrvatske vojske, koji je zapovijedao u operaciji Oluja.

U toj akciji oslobođeno je selo mojih djeda i bake i ja sam na tome zahvalan. Među svojim vojnicima Ante Gotovina bio je poznat kao vođa koji je inzistirao na poštivanju etičkog vojnog kodeksa. Nisam u Haag stigao da bih držao govore i propovijedao bilo kome. Znam za plemenite napore ICTY-ja da pokuša donijeti mir u regiji. Došao sam ovdje da ljubazno zamolim Sud da se ne vodi političkim razlozima u razmatranju ove žalbe, nego činjenicama i pravdom.

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 02:35