SAMO U STUDIJU

VELIKI POVRATAK NA TV Doris Pinčić u središtu je jednog od najvećih televizijskih transfera

RTL je preoteo Novoj TV glumicu koja je svoju prvu veliku ulogu ostvarila u ‘Larinom izboru'
 Marko Miščević/CROPIX

Zvijezda sapunice “Larin izbor” Doris Pinčić vraća se pred kamere. Međutim, nije ju angažirala, kako bi se to moglo logično pretpostaviti, TV kuća koja ju je i stvorila - Nova TV, već konkurentski RTL. Mlada, 25-godišnja Zadranka dobila je ulogu u novoj, još neimenovanoj RTL-ovoj sapunici koja se počinje snimati početkom lipnja. Doris će se kolegama, među kojima su Lela Margitić, Ksenija Pajić, Ana Begić, Linda Begonja, Ornela Vištica, Barbara Nola, Iva Mihalić, Filip Juričić, Aleksandar Cvjetković, Frane Perišin i Jan Kerekeš, pridružiti na setu početkom srpnja. Iako se još uvijek ne zna koju je ulogu dobila Pinčić, osim da je, kako navode na RTL-u, “ona posebna i da će biti veliko iznenađenje za gledatelje”, bez ikakve sumnje bit će jedna od vodećih likova.

Iako je riječ o vrlo mladoj i ne pretjerano iskusnoj glumici, Pinčić je već od prve epizode “Larinog izbora” postala magnet za medije i publiku. Njezina karizma, nježnost, toplina kojom zrači opila je publiku. I druge mlade glumice dobile su priliku poput nje - glavnu ulogu u sapunici, no ostavile su potpuno mlaki dojam i interes za njih u pravilu je trajao tek jednu sezonu. Zato se i ne treba čuditi što na RTL-u izjavljuju kako su presretni zbog ovog transfera. S druge strane, na Novoj TV kažu:

Računali su na nju

- S Doris Pinčić imali smo izvrsnu suradnju na projektu “Larin izbor” koji je jedan od najuspješnijih projekta domaće produkcije u Hrvatskoj. Za glumački je posao uobičajeno da se izmjenjuju uloge, mediji (osim televizija, tu je naravno i kazalište te radio). Doris želimo puno uspjeha na poslovnom i privatnom planu - izjavila je Ivona Lušić, PR menadžerica Nove TV. Na pitanje jesu li na Novoj TV Pinčić također ponudili ulogu u njihovoj novoj sapunici koja će krenuti na jesen, Lušić je odgovorila:

- Pilot za novu seriju Nove TV snimljen je još prije nekoliko mjeseci, tako da je glavni cast već odavno odabran. Vjerujemo da ćemo u budućnosti ostvariti još mnogo uspješnih suradnji s Doris Pinčić - kazala je.

Sudeći iz odgovora, Nova TV nije u ovoj sezoni računala na Pinčić, barem ne u podjeli glavnih uloga. Zbog trudnoće pauzirala je prošle godine, no i tada je izjavljivala kako se planira vratiti već iduće godine u neki televizijski projekt.

Herceg ne bježi

- Radit ću dokle god budem mogla, nisam bolesna. Za sada je moj najdugoročniji projekt dramski studio i rođendaonica “Kupid”, koji sam pokrenula s Robertom Kurbašom u Zagrebu, a nagodinu će biti i televizijskih projekata - izjavila je za Studio prošle godine. Sada se nije izjašnjavala o novom angažmanu.

Na Novoj TV ili nisu iščitali iz njezinih rečenica spremnost da se vrati pred kamere ili su zaključili da nemaju za nju prikladnu značajniju ulogu. Ivana Hercega, koji joj je bio partner u “Larinom izboru”, angažirali su za glavnu ulogu, a noseća ženska pripala je Mirni Medaković. Ipak, kako saznajemo, na Novoj TV nisu se ni najmanje oduševili kada im je priopćila svoju odluku. Iako je možda malo neobično u slučajevima glumaca govoriti o televizijskim transferima, oni to u nekim slučajevima uistinu jesu. “Larin izbor” prikazivao se na Novoj TV dvije godine i tijekom te dvije godine Pinčić je bila bez ikakve sumnje najtraženije lice Nove TV. U prvoj sezoni ta serija je uspijela potući u gledanosti megapopularne turske serije. I sve ostale programe. Najgledanija epizoda “Larinog izbora” ostvarila je rezultat od milijun i 220 tisuća ljudi pred malim ekranima. Prvi put iz jedne sapunice proizašao je i film - “Larin izbor: Izgubljeni princ”. Vrlo brzo pokorio je kinodvorane jer je interes publike bio ogroman. Druga sezona je podbacila, no interes za Pinčić nije se smanjio.

- Da se ne zavaravamo, uloga u sapunici “Larin izbor” stvorila mi je brojne kontakte, odškrinula mnoga vrata, stekla sam nove prijatelje i poznanike, i ono što je možda najvažnije, izašla sam iz svijeta anonimnosti, što mi je veliki korak za daljnju karijeru. Sve te povlastice na neki način sada koristim - kazala je nedavno Pinčić za Vitu.

Skromna i dalje

Prošla godina za nju je bila prekretnica u poslovnom, a još daleko više u privatnom smislu.

Krenula je predstava Teatra Gavran, komedija “Lutka” u kojoj Pinčić glumi s kolegom Robertom Kurbašom, dotadašnjim rivalom iz suparničke RTL-ove serije “Ruža vjetrova”. Ubrzo je uslijedilo i priznanje struke - na prošlogodišnjoj dodjeli Nagrade hrvatskog glumišta, održane početkom listopada, Pinčić je proglašena najboljom mladom glumicom u kategoriji do 28 godina. Samo mjesec dana prije uplovila je i u bračnu luku s Borisom Rogoznicom, a par je 11. veljače ove godine dobio sinčića Donata. Velika popularnost koju je doživjela kada su joj bile 22 godine, nisu je promijenile, ostala je jednako skromna i simpatična kao i prije no što je emitirana prva epizoda “Larinog izbora”.

Radijska voditeljica

I očito je vrlo predana, jer se već samo nekoliko mjeseci nakon poroda odlučila vratiti poslu, za početak dva do tri sata na dan, u ulozi radijske voditeljice na Narodnom radiju. Početkom srpnja čeka je ipak daleko naporniji tempo jer se vraća na set. Donat će tada imati pet mjeseci, no onda vrlo brzo slijedi i ljetna stanka za glumce, što će joj omogućiti da ipak bude manje razdovojena od svojega sinčića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:08