AMERICAN EXPRESS

Vrhunski spektakl za 40 godina American Expressa u Hrvatskoj

Više od tisuću uzvanika sinoć je uživalo u ekskluzivnom izložbenom prostoru Laube u "Čaroliji bijele noći", koju je za svoje vjerne korisnike, korisnike The Platinum Card, brojne počasne uzvanike i poslovne partnere organizirao PBZ Card.

Ovaj prestižni događaj bio je vrhunac niza aktivnosti, usmjerenih korisnicima i poslovnim partnerima, kojima PBZ Card obilježava četiri desetljeća American Expressa u Hrvatskoj.

Tema večeri, pod atraktivnim nazivom "Čarolija bijele noći", simbolizira nadrealizam, svijetlost usred noći, snijeg usred ljeta, odnosno American Express, jer uz njega sve postaje moguće. Sam reprezentativni prostor Laube, artističkog koncepta nazvanog "Kuća za ljude i umjetnost", multimedijalni spektakl u obliku svjetlosnih instalacija, neobičnih formi, elegantne i profinjene scenografije, uz renomirane izvođače, pružili su svim posjetiteljima nezaboravan doživljaj.

Za proslavu ovog svečanog jubileja 40 godina American Expressa u Hrvatskoj PBZ Card je zaista pripremio poseban i raznolik program. Borna Šercer trio, uz izvrsnu pjevačicu Sabrinu, uveo je goste u očaravajuću atmosferu događaja. Naime, taj mladi glazbenik nagrađen je Porinom u kategoriji klasike i jazza... Glavna zvijezda ove spektakularne večeri bila je Nina Badrić, a za istaknuti je i našu izvrsnu violončelisticu Anu Rucner, koja je svojim virtuoznim umijećem zadivila sve prisutne. Potpuno neobičnom, no veličanstvenom fuzijom dalmatinskog klapskog pjevanja i suvremenog pop-rock izričaja sve okupljene oduševila je izvedba klape Libar. Voditelj programa bio je Duško Ćurlić.

Domaćini večeri bili su: Božo Prka, predsjednik Uprave PBZ-a, Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a, Mislav Blažić, predsjednik uprave PBZ Carda, Debra Davies, Senior Vice President & General Manager, American Express Global Network Services, Europe, Middle East and Africa i Nina Oberiter Gluhak, predsjednica Nadzornog odbora PBZ Carda.

Na večeri su se, uz mnoštvo uzvanika, zabavljali i karikaturist Otto Reisinger u pratnji supruge, modna agentica Tihana Harapin Zalepugin i TV doajen Saša Zalepugin, predsjednik uprave Siemensa Mladen Fogec, modni kritičar Boris Banović, predsjednik uprave Konzuma Dario Knez u pratnji supruge, tv urednica Tončica Čeljuska i financijski savjetnik Ante Toni Ramljak, kolekcionar i poduzetnik Veljko Marton, predsjednik hokej kluba Medveščak Damir Gojanović, predsjednik teniskog ATP turnira PBZ Zagreb Indoors Branko Horvat sa suprugom i brojni drugi.

40 GODINA DUGA TRADICIJA AMERICAN EXPRESSA U HRVATSKOJ

American Express jedna od najpoznatijih svjetskih robnih marki uz koju se vežu najviše vrijednosti, na hrvatskome tržištu je prisutan je od 1965. kada zagrebački Hotel Esplanade postaje prvo prodajno mjesto, no službenim početkom smatra se 1972. godina, kada je sklopljen franšizni ugovor između Atlasa i American Expressa. Od 1998. godine American Express franšizu posjeduje PBZ Grupa.

Danas je PBZ Card, u vlasništvu Privredne banke Zagreb, zadužen za izdavanje i prihvat American Express kartica u Hrvatskoj, vodeća je kartična kuća u zemlji s više od 500.000 izdanih American Express kartica i preko 55.000 prodajnih mjesta te više od dvadeset American Express proizvoda kreiranih prema potrebama i zahtjevima različitih skupina korisnika.

Korisnicima American Express kartica na raspolaganju su brojne usluge i pogodnosti, a neke od njih su: Membership Rewards i My Card - programi nagrađivanja korisnika, razna osiguranja, PBZ Card putnička agencija Jumbo Travel Services, Global i Gold Assist i druge. Tu su i brojne financijske pogodnosti kao što su mogućnost podizanja gotovine, PBZ potrošački krediti, obročna otplata bez naknada i kamata na više od 34.000 prodajnih mjesta diljem Hrvatske, mogućnost plaćanja režijskih usluga putem trajnih naloga, bez naknade te brojne online usluge kao što su My Account i GlobalShop.

American Express kartica prisutna je u Hrvatskoj već 40 godina, stoga je ovaj jedinstveni jubilej bio izuzetna prilika za izlazak na Facebook. Brojne su akcije namijenjene korisnicima i sve su u simbolici broja 40. Jedna od aktivnosti kojom se PBZ Card posebno ponosi je društvena angažiranost. Svakako je za istaknuti platforma za humanitarno djelovanje pod nazivom „Činim dobro svaki dan”. Putem ove platforme i American Express kartice sa srcem PBZ Card pomaže projekt Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske pod nazivom „Praćenje djece s neurorizicima”. Za svaku transakciju koja je napravljena tom karticom od 1.1.2012. PBZ Card izdvaja 40 lipa (simbolika 40 godina American Expressa u Hrvatskoj, prije je taj iznos bio 35 lipa) za projekt Ministarstva, bez dodatnih troškova za korisnike kartice. Pomažući projektu Ministarstva, PBZ Card sredstava prikupljena putem American Express kartice sa srcem donira bolnicama diljem Hrvatske za kupnju raznih medicinskih uređaja. Do sada je putem platforme „Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem kompanija prikupila više od milijun i pol kuna te je donirala sredstva za 12 bolnica diljem Hrvatske.

Sve informacije o American Express karticama možete pronaći na www.americanexpress.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 05:52