LEA I DARIJA

Zrinka Cvitešić i Ana Vilenica u filmu o ‘hrvatskoj Shirley Temple’

Branko Ivanda oživjet će sudbine dviju djevojčica, mlade Židovke i Njemice koje je rastavio II. svjetski rat
Samobor, 310809.Glumica i jedna od glavnih likova u sapunici Dolina sunca Ana Vilenica.Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
 Biljana Gaurina / CROPIX

ZAGREB - Sve djevojčice u dobi između devet i četrnaest godina koje imaju glumački i plesni talent dobro su došle na audiciju koja se održava u nedjelju u 13 sati u zagrebačkom Centru za kulturu Trešnjevka za novi film Branka Ivande “Lea i Darija - dječje carstvo”.

- Za našu priču o Lei Deutsch i Dariji Gasteiger očekujemo dvije nadarene tinejdžerke koje će na filmskom platnu oživjeti sudbinu zagrebačkih kazališnih zvijezda prije Drugog svjetskog rata - kaže Ivanda.

Film će se početi snimati početkom lipnja, a govori o sudbini mladih plesačica koje je rastavio rat. Lea i Darija sprijateljile su se u studiju za moderni ples Roda Rifflera, homoseksualca koji je odveden u logor u kojem je umro. Lea je umrla u vagonu koji je Židove prevozio u Auschwitz, a Darija danas živi u Innsbrucku.

Podršku mladim glumicama u filmu će dati Zrinka Cvitešić koja glumi Leinu majku, Dražen Čuček koji igra Tita Strozzija, Ana Vilenica, Linda Begonja, Judita Franković, Ivan Herceg… U filmu će debitirati i popularni plesač Nicolas Quesnoit kao Rod Riffler. Glazbu za film skladat će Alfi Kabiljo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:21