PROTIV ABORTUSA

VIDEO: ‘OVO JE DNO DNA! VJERA SE KORISTI ZA ZADOBIVANJE PUBLIKE’ Danijela Dvornik oštro komentirala novu pjesmu Nine Badrić i sestara Husar

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 03.02.2016. u 10:25

Biljana Gaurina / EPH

Novi spot koji su zajedno snimile Nina Badrić, sestre Ivana Husar Mlinac i Marija Husar Rimac, Shorty, sestre Palić i Alan Hržica te bend duhovne glazbe Emanuel za pjesmu ‘Želim živjeti’, izazvao je podijeljene reakcije.

Naime, pjesmom se zalažu za život svakog začetog djeteta, a ‘darovali’ su je na raspolaganje inicijativi ‘40 dana za život’, koja već dvije godine u vrijeme korizme organizira molitvena bdjenja pred klinikama u kojima se obavljaju pobačaji i transparentima poput ‘Mama, želim k tebi’ nastoje odvratiti žene od abortusa.

Očekivano je da je ova osjetljiva tema izazvala podijeljena mišljenja, a među prvima je na našoj stranici na Facebooku reagirala Danijela Dvornik koja je napisala:

‘Ovo je dno dna i sumrak Hrvatske, vjera se koristi za sve i svašta pa i za zadobivanje publike. Nekima od njih možda treba umjetna oplodnja, a s obzirom na novu Vladu i njihove zakone to će biti vrlo problematično, možda su svoje molitve trebali usmjeriti prema tome, a pobačaj neka ostane ženino pravo i njena odluka. Nitko to ne radi zato jer im je to prekrasno iskustvo, nego zato što su okolnosti takve da ih natjeraju na takvu odluku. Pogledajte domove napuštene djece, zakone za usvajanje i sporost usvajanja. Sramota! Neka gospoda iz ovog spota odu u Klaićevu, na odjel onkologije gdje djeca umiru, a da nisu život ni okusili, pa neka ih taj njihov Bog spasi! Da bi se dijete odgajalo, potrebni su uvjeti, posao, stan i sigurna plaća, a toga u Hrvatskoj nema. Neka se ova četvorka iz spota zalaže za to… Licemjerstvo do bola!’

Danijelin komentar je odmah skupio stotine lajkova za podršku.

Ako još niste pogledali spot, izvolite...

Izdvajamo