DUHOVITI VODITELJ

VIDEO: DOMAĆIN OSCARA CIJELU JE VEČER ZAFRKAVAO TRUMPA 'Ustanite i pozdravite precijenjenu Meryl... Lijepa haljina, je li to Ivanka kreirala?'

 REUTERS

Domaćin ovogodišnjih Oscara Jimmy Kimmel uzeo je na pik američkog predsjednika Donalda Trumpa i cijelu se noć sprdao s njim, a provocirao ga je čak i putem Twittera.

Počeo ga je zafrkavati odmah u početnom govoru kada je kazao kako trenutno dodjelu Oscara gleda više od 225 zemalja diljem svijeta koje trenutno mrze Amerikance.

- Želim reći 'hvala' predsjedniku Trumpu... sjećate li se prošle godine kada je dodjela Oscara proglašena rasističkom? Zahvaljujući njemu, to više nije slučaj - našalio se, a onda je Trumpa na Twitteru upitao je li budan i poručio mu da ga pozdravlja Meryl Streep, koji je nedavno oslovio kao jednu od najprecjenjenijih glumica u Hollywoodu.

Nakon nekoliko komentara o rasizmu, Kimmel se uozbiljio na trenutak i konstatirao koliko je njegova zemlja zaista podijeljena. Kazao je kako bi svatko mogao 'Ameriku učiniti velikom' kada bi se ljudi suprotstavljali onima s kojima se ne slažu te s njima pokrenuli konstruktivnu raspravu.

No ubrzo se opet vratio na Trumpa i pozvao publiku da ustane i pljeskom pozdravi precijenjenu Meryl Streep kojoj je ovo bila 20. dodjela Oscara u karijeri.

- Jedna od glumica prošla je test vremena kroz mnoge neinspirirajuće i precijenjene uloge - bio je ironičan Kimmel.

- Ovo je njena 20. dodjela Oscara... ove godine čak nije glumila ni u jednom filmu, samo smo iz navike upisali njezino ime.

- Usput, lijepa haljina... je li to kreirala Ivanka? - upitao je Kimmel Meryl Streep.

Podsjetimo, u noći s nedjelje na ponedjeljak u Dolby Theatreu u Los Angelesu održana je 89. dodjela nagrada Oscar, a najboljim je proglašen film Mjesečina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:39