FINALNA VEČER

VIDEO, FOTO: IMAMO NOVU PJEVAČKU ZVIJEZDU! Pobjednica showa ima tek 18 godina, bogatija je za 100 tisuća kuna. Rasplakala je dvije članice žirija...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.12.2018. u 23:02

RTL

Ilma i Jacques

 

Finalna večer glazbenog showa "Zvijezde", u kojoj je žiri 18-godišnju Ilmu Karahmet proglasio novom pjevačkom zvijezdom i dobitnicom novčane nagrade od 100 tisuća kuna,  započela je nastupom Nine Badrić i TOP5 finalista showa.

RTL
 

Lorena, Ilma, Renato, Roko i Noa s Ninom su otpjevali njezinu pjesmu "Rekao si" za koju su dobili ogroman pljesak publike i žirija. "Velika mi je čast što sam mali dio ovog velikog spektakla i što sam upoznala ovakve divne, velike i talentirane buduće zvijezde", komentirala je Nina na kraju njihova nastupa, a ostatak žirija složio se s njom i dodao kako će biti teško donijeti odluku tko je od njih najbolji.

Natjecateljski dio showa započeo je nastupom Noe Rupčića koji je otpjevao pjesmu grupe AC/DC "Highway To Hell", a njegov mentor Petar Grašo pohvalio ga je i rekao mu da je izveo pjesmu baš poput pravog rokera. Za svoj nastup Noa je dobio tri petice i dvije četvorke, koje su mu dodijelili Jacques Houdek i Tonči Huljić.

RTL

Noa Rupčić

 

- Tvoj nastup je bio standardno odličan kao i dosad, ali mi se nalazimo u finalu i moramo zabiti nož u srce. Ništa se novo nije dogodilo, ali odlično je i sutra možeš ići pjevati u Parni Valjak, ali nisi učinio ništa drugačije večeras i to je jedini razlog zašto sam ti dao četiri - objasnio je svoj razlog Tonči, a Jacques je rekao kako se prvi put u potpunosti slaže s Tončijem, i to od riječi do riječi.

Sljedeća je na pozornici zasjala Ilma Karahmet, a otpjevala je pjesmu Christine Aguliere "Hurt", nakon koje je cijeli žiri ustao, a Nina i Andrea Andrassy su se i rasplakale. "Ilma, ja ću ti nešto otkriti o sebi, jednu svoju manu. Ja sam netko tko se voli zaljubiti u talent i onda istinski volim svoje kolege i kolegice, a tebi ću reći da ti zahvaljujem na suradnji kroz ovaj show… Volim te! Dobro došla, kolegice!", rekao joj je njezin mentor Jacques, a Ilma je dobila maksimalan broj bodova, odnosno sve petice.

 

Renato Zahirović nastupio je s pjesmom Esme Redžepove "Čaje šukarije" i oduševio žiri. "Zvijezdo, ime ti je Renato! Za mene je ovo bio tvoj najbolji nastup!", rekla mu je mentorica Nina, a Renato je dobio maksimalnih 25 bodova.

RTL

Renato Zahirović

 

Najmlađa kandidatkinja showa, 16-godišnja Lorena Bućan, otpjevala je pjesmu Barbre Streisand "Woman In Love". "Mislim da je ogromna želja napravila to da nisi otpjevala sto posto, već za nekoliko postotaka niže, ali od mene imaš pet", rekao joj je mentor Grašo. Lorena je dobila 23 boda.

RTL

Lorena Bućan

 

- Dala sam ti peticu, ali nisi je zaslužila, poklonila sam ti je zbog tvog enormnog talenta, ali ovo je za tebe bila večeras najgora izvedba - rekla joj je Nina. "Desilo ti se neiskustvo i godine i osjetilo se da je nedostajalo emocije", objasnio joj je Tonči svoju četvorku.

Roko Blažević otpjevao je pjesmu Conchite Wurst "Rise Like a Pohoenix". "Reći ću ti isto što i Ilmi, da te volim iskreno i da sam tvoj najveći fan!", rekao mu je na kraju nastupa njegov mentor Jacques. Roko je dobio maksimalnih 25 bodova.

RTL

Roko Blažević

 

- Ti si podignuo najveće standarde i od prve do zadnje emisije slijediš isti nivo. Ne vidim napredak, ali ne znam ni treba li tebi napredak uopće. Ti si fenomenalan i u grupnom nastupu s Ninom bio si najbolji - rekao mu je Tonči.

Nakon prvog dijela natjecanja došlo je vrijeme da finalisti zapjevaju duete sa svojim mentorima. Prvi su na pozornicu izašli Noa i Grašo, a otpjevali su "Molitvu" Parnog Valjka. "Noa uopće nije zaostajao za Grašom i od mene ćete dobiti peticu", rekao im je Tonči. Jacques je također imao samo riječi hvale, baš kao i Nina i svi ostali, pa je dobio maksimalnih 20 bodova.

RTL

Noa, Grašo i Lorena

 

Ilma i Jacques otpjevali su pjesmu Marije Šerifović "Molitva". "Čestitam ti na izvedbi i zrelosti koju si donijela u ovoj zbilja teškoj pjesmi", rekao je Ilmi Grašo na kraju izvedbe. Ilma je također dobila maksimalnih 20 bodova žirija.

 

Kad su na pozornicu stali Renato i Nina i krenuli pjevati njezinu pjesmu "Takvi kao ti", Tonči nije mogao suspregnuti smijeh koji ga je nenadano uhvatio pa je njime zarazio i Ninu te su morali pjevati ispočetka. "Zahvalila bih se Tončiju što se toliko smijao za vrijeme naše izvedbe da me zanima što je to bilo toliko duhovito? Eto, mi smo se opustili i mi smo i duhoviti", smijala se Nina.

- Svaka čast na tonalitetu iz kojeg si pjevao i sve je bilo sjajno! - pokušao se izvući Tonči. "Bili ste genijalni i, Renato, volim kad plešeš", rekla mu je Andrea, dok je Jacques komentirao da Renato ovaj put nije bio u "najudobnijim cipelama". Renato je na kraju dobio 18 bodova.

Iako je petak, Lorena i Grašo otpjevali su njegov veliki hit "Utorak". Žiri nije bio zadovoljan ni tom izvedbom, a tek je Jacques naglasio da Lorena ima tek 16 godina i da ga to najviše fascinira. "Tebi bolje stoje pjesme na engleskom jeziku jer ti pjevaš soul, ali ja ću ti dati peticu", rekao joj je Jacques, a Tonči je dodao kako će i od njega dobiti peticu jer ima samo 16 godina i zaslužuje ju. Lorena je tako dobila maksimalnih 20 bodova.

RTL

Roko, Jacques i Ilma

 

Jacques i Roko bili su zadnji koji su nastupili u drugom krugu natjecanja, a otpjevali su kultni hit Nine Simone u verziji Michaela Bublea "Feeling Good" te zaradili ovacije publike. "Nevjerojatno je kako se Roko nije dao smesti pred najboljim vokalom s ovih područja", komentirala je Nina Rokov nastup.

Nakon dueta, voditeljica Petra Dugandžić pozvala je sve natjecatelje na pozornicu, a prvo ime koje je pročitala i koje sigurno ulazi u TOP3 bila je Ilma. Roko je također dobio maksimalan broj bodova pa je i on ušao direktno u finalnih TOP3. A ostalih troje moralo je otpjevati a capella pjesme. Nakon Noine, Lorenine i Renatove izvedbe žiri je odlučio tko je zauzeo posljednje mjesto u TOP3. "Noa, pod hitno osnuj bend, Renato, ti i ja radimo duet, a Lorena, ti ideš u zadnja tri!", rekao im je predsjednik žirija Tonči Huljić, a Lorena je ostala iznenađena kada je Tonči izgovorio njezino ime.

RTL
 

Troje finalista pjevat će pjesmu po svome izboru koju su već izvodili tijekom natjecanja, a koja je, po njihovu mišljenju, bila najbolja izvedba.

Ilma je prva hrabro stala na pozornicu i ponovno otpjevala pjesmu Celin Dion "Power Of Love" te ostavila bez teksta žiri svojom izvedbom.

RTL

Jacques i Ilma

 

Sljedeća je zapjevala Lorena, a odlučila je ponovno otpjevati Sadeinu pjesmu "Pearls", dok je Roko otpjevao Abbinu pjesmu "The Winner Takes It All" te izazvao ovacije publike.

Žiri je bio na mukama odabrati najboljeg. "Meni je jako teško ovo. Ja nisam nikad sudjelovala u showu gdje su tri kandidata toliko ravnopravni", rekla je Nina, a složio se s njom i Tonči. "Nismo mi ti koji moramo vas učiti, nego smo mi imali od vas što za naučiti", rekao je Tonči. "Ovo će zvučati kao fraza, ali svi ste pobjednici", rekao im je Jacques. Nakon što su glasovali za svakog kandidata posebno, žiri je došao na pozornicu, a Tonči je Ilmu Karahmet proglasio pobjednicom showa "Zvijezde" te joj predao zvjezdanu statuu.

RTL

Ilma Karahmet

RTL

Ilma sa suprugom

 

- Jako sam sretan zbog tebe i čestitam ti od srca - rekao joj je Jacques zagrlivši je, a Ilma je još jednom otpjevala pjesmu Celin Dion i raznježila sve prisutne svojom prekrasnom izvedbom, dokazavši da je uistinu prava zvijezda.

RTL

Ilma i Jacques

 

RTL
 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo