RATNA PRIČA

VIDEO: George Clooney vraća se na male ekrane u 'Kvaki 22', seriji nastaloj prema istoimenoj hvaljenoj noveli

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 09.05.2019. u 16:52

HOLLYWOOD, LOS ANGELES, CALIFORNIA, USA - MAY 07: Los Angeles Premiere Of Hulu's 'Catch-22' held at the TCL Chinese Theatre IMAX on May 7, 2019 in Hollywood, Los Angeles, California, United States.
07 May 2019, Image: 431831860, License: Rights-managed, Restrictions: NO France, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

 

Dvadeset godina nakon što je napustio "Hitnu službu", George Clooney ovaj mjesec vratit će se na televiziju s adaptacijom novele Josepha Hellera "Kvaka 22", za koju je glumac rekao kako je zbog složenosti idealna za seriju od šest epizoda.

Dobitnik Oskara za "Syrianu" te poznat po filmovima "Gravitacija" i "Odred za baštinu", Clooney je u "Kvaki 22" glumac te izvršni producent, a režirao je i dvije epizode tog serijala smještenog u vrijeme Drugog svjetskog rata, o članu američke bombarderske eskadrile koji se bori protiv nadređenih u vojnoj birokraciji.

 

- Činilo mi se da je ovo zabavan način za ispričati ovu priču. Teško je ovako kompleksnu radnju prikazati u dvosatnom filmu - izjavio je Clooney ovaj tjedan na premijeri serije u Los Angelesu.

Hellerova novela iz 1961., adaptirana za film 1970., prati priču američkog pilota Yossariana koji je ogorčen jer vojska konstantno povećava broj misija koje mora odraditi prije nego što može napustiti službu.

Jedini način da izbjegne misije je da se proglasi ludim, a kako bi to dokazao, trebao bi prihvatiti opasnije bombaške misije čime stvara apsurdnu Kvaku 22.

Glumac Chistopher Abbott iz serije "Grešnik" utjelovio je Yossariana, dok Kyle Chandler iz "Vuka s Wall Streeta" glumi njegova zapovjednika Cathcarta. Clooney će utjeloviti zapovjednika obuke Scheisskopfa.

Izdvajamo