TEŠKI RASKOL U KULTNOM BENDU

VIDEO: LEGENDARNI BUBNJAR NAKON 32 GODINE PROTJERAN IZ CRVENE JABUKE 'Zatečen sam i emotivan, ali laknulo mi je što više nisam dio toga pakla'

 Neja Markicevic / CROPIX

Darko Jelčić Cunja, 52-godišnji glazbenik iz Zenice, koji je od osnutka Crvene Jabuke 1985. godine u bendu svirao bubnjeve i uz pjevača Dražena Žerića Žeru do danas bio jedini član originalne postave, više neće djelovati u popularnom glazbenom sastavu, objavio je to u utorak Cunja osobno na svom privatnom profilu na Facebooku.

- Iz Crvene Jabuke sam tjeran proteklih devet, a pogotovo zadnjih godinu dana, i to na vrlo smišljene načine - napisao je Jelčić. Dodao je i kako su ga neki članovi benda opstruirali u radu, ali nije naveo o kome je riječ.

Cunja, koji je posljednjih deset godina radio i kao menadžer legendarnog benda, u telefonskom razgovoru nam je rekao kako je jako emotivan i zatečen zbog cjelokupne neugodne situacije.

- Osjećam se kao teški oštećenik, ali nisam jedini, ne zaboravimo da je još pet dečkiju napustilo ovaj bend... Za sada vam samo mogu reći da mi je, nakon što su dva člana benda devet godina vršila neviđeni pritisak na mene, laknulo što sam otišao iz tog pakla zvanog Crvena Jabuka - izjavio je Jelčić.

Dodao je kako se u budućnosti namjerava nastaviti baviti glazbom, a mnogi prijatelji i obožavatelji ovaj raskol doživjeli su kao definitivni raspad benda.

- Strašna vijest. Ti i jesi Crvena jabuka, bez tebe neće biti isto. Ove pjesme više nisu ono što je predstavljalo Jabuku. Žao mi je zbog odlaska, ali ako će tebi biti bolje, onda kreni svojim putem. Iskreno, nikada Jabuku nisam slušala zbog Žere, već zbog talentiranih muzičara koji su svirali u grupi. A Cunja je bio jedan od njih. Veliki pozdrav za omiljenog bubnjara. Ne daj se! - samo su neki od komentara na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 00:00