NOVO NA MALIM EKRANIMA

VIDEO: 'MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO' NA RTL-u Srpski projekt od 8 milijuna eura prati romantičnu priču iz 30-ih

Serija je nastala na temelju istoimenog filmskog hita iz 2010., redateljskog prvijenca Dragana Bjelogrlića
 YouTube

Nakon serije “Vratit će se rode”, koja je u Hrvatskoj stekla kultni status, na RTL Televiziji kreće još jedna uspješnica naših istočnih susjeda, koja dosad nije bila prikazana na malim ekranima domaćih nacionalnih TV kuća. Riječ je o redateljskom prvijencu poznatoga srpskog glumca Dragana Bjelogrlića “Montevideo, Bog te video”, koji je nastao na temeljima istoimenog filmskog hita iz 2010. godine. Točnije, Bjelogrliću je ostalo pet sati materijala koji je ispao iz filma, pa je od toga odlučio napraviti seriju od devet epizoda.

‘Montevideo, vidimo se’

Uspjeh je bio takav da se odlučio za nastavke pa je snimio još jednu sezonu serije, nazvanu “Na putu za Montevideo”. U međuvremenu, prema pisanju srpskih medija, Bjelogrlić je u potpunoj tajnosti snimio drugi film “Montevideo, vidimo se!” koji bi se u kinima trebao naći na jesen, a zatim slijedi emitiranje treće sezone serije. RTL je otkupio prve dvije sezone, ukupno 18 epizoda, čije će emitiranje početi ove nedjelje, 7. srpnja, u udarnom terminu. Hoće li otkupiti i prva dva filma, još nije poznato, no s obzirom na to da je ta televizija prije nekoliko mjeseci potpisala ugovor s Bjelogrlićevom producentskom kućom koja je imala prava i za “Vratit će se rode”, mogu se očekivati i drugi projekti koji su proizašli iz njihove radionice, u suradnji i s drugim producentskim kućama.

Gluma je teža od nogometa

Prva sezona, koja je proizašla iz filmske priče Srđana Dragojevića i temelji se na knjizi Vladimira Stankovića, prati romantičnu priču u Srbiji 30-ih godina prošlog stoljeća. To što je priča romantična neće odbiti muški dio publike, štoviše - privući će je jer je glavna tema serije osnivanje državne nogometne reprezentacije uoči prvog Svjetskog nogometnog prvenstva u Urugvaju. Da bi priča bila što autentičnija, Bjelogrlić je ulogu prvog izbornika dodijelio najpoznatijem - Miroslavu Ćiri Blaževiću koji je utjelovio tadašnjeg izbornika jugoslavenske nogometne reprezentacije Antu Pandakovića.

- Velika je čast što su baš mene izabrali da glumim izbornika tadašnje reprezentacije Jugoslavije. Bilo je predivno, uživao sam na snimanju. I bit ću iskren: gluma je mnogo teža od nogometa i za nju vam je potreban Božji dar. Ja ga nemam, ali sam se jako potrudio da to publika ne primijeti - izjavio je nakon snimanja za srpski Alo Ćiro kojemu su, nakon što je odradio ulogu, tisuće statista vikale “Ćiro, majstore”.

U seriji glume Miloš Biković, Petar Strugar, Viktor Savić, Nebojša Ilić, Predrag Vasić, Milutin Karadžić, Andrija Kuzmanović, Uroš Jovičić, Nenad Heraković, Aleksandar Radojčić, Vojin Cetković, Nikola Djuričko, Danina Jeftić, Anita Mančić i drugi.

Nisu podilazili publici

Projekt “Montevideo” snimao se u produkciji Intermedia netvorka, a sve tri sezone serije s ukupno 27 epizoda, dva filma, izložbe i humanitarne akcije stajali su oko osam milijuna eura. Angažirano je oko 1000 ljudi, od kojih 200 srpskih i glumaca iz drugih država.

- Nismo željeli podilaziti publici, nego smo htjeli napraviti ozbiljno umjetničko djelo koje će ljude učiniti sretnima u ova turobna vremena, ali i podsjetiti na dio povijesti koji smo zaboravili - izjavili su za Politiku u Intermediji.

Druga sezona “Montevidea” bavi se putovanjem reprezentacije u glavni grad Urugvaja, a treća govori o tri ključne utakmice i osvajanju trećeg mjesta na SP-u. Glazbu za seriju napisao je Magnifico.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:06