BARD GLUMIŠTA BIVŠE ČEHOSLOVAČKE

VIDEO: PREMINUO LEGENDARNI GLUMAC IZ KULTNOG ČEŠKOG FILMA IZ OSAMDESETIH 'Poslije ručka, krenuo je prema autu i samo se srušio. Svi smo u šoku'

 
 YOUTUBE/Screenshot

Slovački glumac Marián Labuda, junak komedije "Selo moje malo" redatelja Jiříja Menzela iz 1985., koja je bila nominirana za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma, preminuo je u petak u dobi od 73 godine, prenosi češki portal Blesk.

Marián Labuda, ispričao je obiteljski prijatelj lokalnim medijima, već je neko vrijeme bio narušena zdravlja, zbog čega je krajem prošle godine morao otkazati gostovanje u Košicama.

- Svi smo u šoku. U petak je, poslije ručka, krenuo prema svome automobilu i samo se srušio - rekao je prijatelj Oldo Hlaváček, inače popularni slovački komičar.

Dodao je kako se Marián brzo umarao, imao je problema s disanjem, zbog čega je sve manje putovao, ali njegov optimizam i vedar duh nisu ga napuštali do posljednjega dana.

Legendarni Labuda iza sebe je ostavio suprugu Vieru, sina Mariána te unuke Richarda i Patrika.

Screenshot

prof. Pavel Traubner - new book, Image: 309270765, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Robo Homola - CEF
Profimedia, Robo Homola - CEF
Marián Labuda sa suprugom Vierom

Podsjetimo, pokojni slovački glumac u kultnoj komediji "Selo moje malo" utjelovio je vozača zadružnoga kamiona Karela Páveka, koji se očinski brinuo za svojega suvozača, mentalno zaostaloga Otíka Rákosníka (glumio ga je Mađar János Bán).

Film je stekao status jednog od najpoznatijih čeških filmova svih vremena, a bio je i najuspješniji izvozni filmski proizvod bivše Čehoslovačke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:00