NOVI 'STUDIO'

VIDEO: ŠTO JE U HRVATSKOJ POŠLO PO KRIVU? Odgovor na pitanje koje si mnogi postavljaju pokušat će dati nova HRT-ova serija 'Apsurdistan'

 
Nataša Kraljević-Kolbas
 Goran Mehkek / CROPIX

Jesen na HRT-u bit će u znaku povratka stare garde. Na televizijske se ekrane, nakon 12-godišnje stanke, vraća Dubravko Merlić, sa svojim novim projektom, dokumentarnim serijalom. Dokumentarno-putopisnu seriju za HRT je napravio i Goran Milić, a tu su još i novi dokumentarni projekti Božidara Domagoja Burića, Roberta Knjaza, Melinde Kurilj, Nataše Kraljević-Kolbas...

- Hrvatska je zemlja apsurda, proturječnih propisa, golemog birokratskog sustava, slabe učinkovitosti, neuspješnog gospodarstva, govori za Studio iskusna novinarka Kraljević-Kolbas.

- Šest epizoda dokumentarne serije "Apsurdistan" prati razna područja života: zdravstvo, lokalnu upravu i samoupravu, propast Slavonije, gospodarstvo u kojem se ništa ne isplati, državnu upravu. Što je pošlo po krivu? Zašto je Apsurdistan postao sinonim za kaos u kojem živimo.

Više o nadolazećim projektima HRT-a pročitajte u novom broju magazina Studio koji na kioske dolaze 16. kolovoza u petak.

Novi broj Studija donosi i veliki intervju s glumicom Helenom Minić Matanić, koja sa svojim suprugom, redateljem Daliborom Matanićem očekuje treće dijete.

Donosimo i razgovore s Hazal Türesan, turskom glumicom koju ljubitelji televizije trenutno gledati u seriji "Fazilet i njezine kćeri", Senkom Bulić, karizmatičnom glumicom koja će u novom projektu istražiti seksualnost žena nakon pedesete, Zoranom Kačić Čatipović, zanosnom crnkom iz splitskog HNK koju su Splićani ovog ljeta mogli gledati u prestavi "Kaligula/Britanik" te Petrom Svrtan, glumicom zagrebačkog ZKM-a koja je za Studio otkrila tko su joj glumački uzori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:55