KONTROVERZNA TV SERIJA

VIDEO: 'ŠTO SU MISLILI, DA ĆEMO GA PRIKAZATI KAO NARODNOG HEROJA?' Dragan Bjelogrlić zabranio emitiranje svoje serije u Hrvatskoj

 
 Danijel Soldo / CROPIX

Srpski redatelj i glumac Dragan Bjelogrlić zabranio je da se njegova televizijska serija "Senke nad Balkanom" emitira u Hrvatskoj, piše srpski Informer.

Naime, zvijezda kultne serije "Bolji život" pregovara s Hrvatima oko otkupa ovog dramskog trilera, koji je već oduševio publiku u regiji, ali sve dok se obje strane ne dogovore, hrvatski kabelski operateri nedjeljom između 20 i 21 sat moraju zatamniti program.

- Ukoliko žele prikazivati seriju, prvo moraju platiti producentu, a to je Dragan Bjelogrlić - pišu susjedni mediji.

Zaključili su i da je tema "Senki nad Balkanom" previše škakljiva i kontroverzna za hrvatsko tržište, ponajprije zbog nekih povijesnih detalja, točnije, navode kako čelnike hrvatskih televizija najviše brine kako su tvorci serije prikazali ustaškog poglavnika Antu Pavelića.

- Istina je, zabranili smo prikazivanje serije u Hrvatskoj. Znam da je publika traži i želi gledati, nadam se da uskoro i hoće. Ako su Hrvati čekali kako bi vidjeli kako je prikazan Pavelić, onda mi zbilja nisu jasni. Što su mislili, da će Ante biti narodni heroj - komentirao je Bjelogrlić za Informer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:34