ENORMNA ZARADA

VIDEO: UHIĆENA SLAVNA MANEKENKA Bar Refaeli i njezina majka optužene da nisu prijavile milijune dolara poreza

 Getty

Izraelski supermodel i jedna od najplaćenijih manekenki na svijetu, Bar Refaeli, pod istragom je zbog navodne utaje pporeza u Izraelu. Optužena je da nije prijavila milijune dolara prihoda koje je zaradila van zemlje i stotine tisuća dolara ‘pogodnosti’ koje je uživala kao slavna osoba.

Nakon što je neko vrijeme zadržana u policiji, puštena je uz 193.000 dolara jamčevine. Refaeli negira optužbe, no sud je također odlučio da ne smije napustiti zemlju sljedećih 180 dana bez posebne molbe i prethodnog ‘pologa’ od 64.000 dolara, prenosi BBC.

30-godišnja ljepotica poznata je po vođenju izraelske verzije X Factora te po angažmanima za velike brendove poput donjeg rublja Victoria's Secret, Gapa, Desiguala i Escade. Više je godina bila u vezi s holivudskim glumcem Leonardom DiCapriom, a prošle se godine u rujnu udala za izraelskog milijardera Adija Ezru.

Nakon što je ispitana u Tel Avivu, porezna je služba izdala priopćenje da su i manekenka i njezina majka Tzipi pod istragom.

Bar je navodno pokušavala sakriti činjenicu da živi u Izraelu boraveći u stanovima u Tel Avivu koji glase na majku i brata. Naime, Izraelci koji nisu prijavljeni u zemlji ne moraju prijavljivati zaradu izvana.

Također je terete da nije prijavila niz luksuznih materijalnih dobara i drugih povlastica koje spadaju pod zaradu. Tu bi navodno trebalo računati Range Rover i Lexus koji je dobila, ali koji nisu registrirani na njeno ime.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:36