POP SENZACIJA

ZA NJIH VJEROJATNO NIKAD NISTE ČULI, ALI DOSPJELI SU NA 1. MJESTO BILLBOARDOVE LISTE Na društvenim mrežama popularniji su od Trumpa i Biebera zajedno

 
BTS
 Profimedia, UPI

Članovi boy benda BTS stvorili su neviđenu senzaciju postavši prva južnokorejska grupa koja je dospjela na prvo mjesto američke ljestvice albuma, što zorno prikazuje koliko je K-pop "zarazio" čitav svijet.

Poznati po svojem dječačkom izgledu i frizurama koje podsjećaju na "bitlsice", južnokorejski septet postao je jedan od najpopularnijih i najunosnijih južnokorejskih glazbenih izvoznih proizvoda.

U nedjelju su ušli u povijest postavši prvi K-pop bend na prvome mjestu Billboardove ljestvice albuma.

Iako na Zapadu sigurno ima puno ljubitelja glazbe, naročito onih starijih, koji za BTS nikad nisu ni čuli, teško je podcijeniti popularnost sedmorice mladih Južnokorejaca.

O njima se prošle godine na društvenim mrežama govorilo dvostruko više nego o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu i kanadskoj superzvijezdi Justinu Bieberu zajedno.

Njihova golema popularnost u Japanu, Kini, jugoistočnoj Aziji i dijelovima Latinske Amerike čini ih globalnom supergrupom, iako pjevaju isključivo na korejskom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:28