SPEKTAKL

Za Oliverov koncert u Splitu prodavalo se šest i pol tisuća karata po satu: 'Održat ću još jedan, a do kraja godine pripremam još jedan mega nastup'

 Nikola Vilic / Cropix

Zbog neviđenog interesa Splićana Oliver Dragojević i Zagrebačka filharmonija u Spaladium Areni održat će još jedan koncert! Datum se još utvrđuje, ali potvrđeno nam je da će vrhunski glazbenici ovog prosinca u Splitu nastupiti dva puta.

To nije sve, jer iz izvora bliskih glazbenicima doznajemo kako će Oliver i Zagrebačka filharmonija do kraja ove godine s ovim koncertnim repertoarom nastupiti i u Zagrebu pa svima koji žele poslušati dobru kvalitetnu glazbu savjetujemo da ulaznice nabave na vrijeme kako ne bi, poput brojnih Splićana, ostali bez njih.

Podsjetimo, karte za Oliverov rođendanski koncert, koji će se 15. prosinca održati u Spaladium Areni, rasprodane su u roku od samo šest sati.

Crno tržište

Organizatori kažu kako se prosječno u satu prodavalo oko 6500 ulaznica. Karte za splitski koncert na kojem nastupaju još i Oliverovi Dupini, zbor Izvor, Tedi Spalato, Gibonni i Stjepan Hauser, stajale su između 190 i 260 kuna, a na crnom tržištu danas se prodaju po cijeni od 750 kuna. Takva cijena, međutim, ne odbija Oliverove najveće obožavatelje jer polako "odlaze" i ulaznice kupljene od švercera.

Dok traje pomama za dragocjenim ulaznicama za nastup Olivera more druge brige.

- Već danima razmišljam o repertoaru koji ćemo izvesti na koncertu. Ima toliko pjesama koje bih želio izvesti da bi koncert mogao trajati danima. Svjestan sam da ne smijemo pretjerivati, ali vjerujte da mi nije lako dok izbacujem neku meni dragu pjesmu kako bih ubacio neku drugu, također dragu. Definitivno smo odlučili s kojom pjesmom ćemo započeti koncert. O kojoj se pjesmi radi? E, pa da ti sad ne bih rekao pa da pokvarim iznenađenje - kaže Oliver u svojem dobro poznatom šaljivom stilu.

'Bit će lipo'

Legendarni glazbenik dobre je volje, sav u pripremama za predstojeći koncert.

- Bit će lipo - kratko kaže Oliver koji se za nastup, a mnogi ga već sada nazivaju koncertom godine, priprema kod kuće u Splitu. Zbog proba sa Zagrebačkom filharmonijom vjerojatno će morati putovati i u Zagreb, ali nije mu to teško jer želi da sve bude savršeno na koncertu prije kojeg, kako sada stvari stoje, jednostavno neće stići otići na more, u ribe.

- Nadam se da će biti još prilike i za to - kaže Oliver.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:25