GASTRO SHOW U ZADRU

Zadarski kauboji od indijanaca otkupljivali žene jelima od glista

 Branislav Grgurovic / CROPIX

ZADAR - Tvrtka Telluris-Medin iz Murvice specijalizirana za proizvodnju puževa i glista, organizirala je u subotu navečer u zadarskom Arsenalu neubičajenu gastronomsku prezentaciju naziva Country Western gastro show. Različita jela s dodatkom primorskih puževa i crvenih kalifornijskih glista, u Arsenalu pretvorenom u 'saloon' prezentiralo je pedesetak zadarskih mladića i djevojaka obučenih u kauboje i indijance, koje su nadgledali šerif Rade Batur, te njegov zamjenik Damir Rimanić Cuni, poznatiji kao pobjednik treće sezone reality showa Big brother.

Pred pomalo iznenađenim gostima u Arsenalu su tu večer izvedeni dijelovi iz valjda 'telluris' western svijeta koji su uključivali otmice kaubojki, njihovo vezivanje za stup, a potom i odvezivanje nakon što bi ih kauboji uspjeli otkupiti ne za 'šaku dolara' već samo za dobar broj puževa i glista.

- Nastojimo srušiti tabue oko ovih jako korisnih životinja, a istodobno je to prilika i da ih spojimo s umjetnošću i poezijom – pojasnila je vlasnica tvrtke Hana Medin neobičan spoj glista i puževa sa kaubojima i indijancima i ostalim western svijetom. Iako je vlasnica još od jutra sa plastičnim pištoljima hodala po zadarskim kafićima pozivajući Zadrane da dođu odjeveni u cowboy/cowgirl odjeću ili indijanskom stilu, na gastro zabavi se pojavilo tek dvadesetak Zadrana odjevenih u uobičajenu odjeću. Osluškujući zvukove indijanske glazbe i vrisku djevojaka, tek nekolicina se mašila za pizzu sa glistama, a malo veći broj za travaricu koja se umjesto 'vatrene vode' nudila na vratima.

U sklopu Western country gastro party-a u Arsenalu puževe i gliste na svome su tijelu izložile i dvije atraktivne djevojke, a postavljena je i izložba skulptura od maslinovog drva Vinka Kajmaka koji je za tu priliku izložio radove s motivima hrvatskih nacionalnih religijskih i simbola života, te one inspirirane prirodnim svijetom i svakodnevnim životom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:51