DANIJELA MARTINOVIĆ

ŽIVOT JOJ SE PREOKRENUO 'Dosad nisam bila toliko hrabra, Severina me otključala, pričale smo dugo i ona je sve vidjela...'

 Neja Markicevic / CROPIX

Nekad vragolasta, a danas zrela pjevačica, Danijela Martinović, u prvim danima jeseni kao da traži svoje novo proljeće. Na glazbenom, ali čini se, i privatnom planu, a sve detalje iz svojega zanimljivog života šarmantna Splićanka otkrila je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Nedavno ste predstavili novi singl "Telefon". Pjesma donosi novi zvuk, ali i drugačiji imidž…

- Volim se mijenjati. Voljela sam to oduvijek, ali dosad se nisam usudila biti toliko hrabra. Napraviti tako radikalan zaokret. Kad smo započeli raditi na pjesmi, ničime nismo bili opterećeni. Naša zvijezda vodilja nije bila da postanemo dio trenda, koji se zove senzacija. Radili smo iskreno, zaigrano. Svi smo vjerovali i radovali se da se može dogoditi nešto pozitivno. I dogodilo se.

Pohvale stižu sa svih strana. Od moje publike, ljudi koji do sada nisu toliko slušali moju glazbu, do glazbenih urednika i kritičara. Cijelu je priču, nema sumnje, podcrtala nova pjesma 'Telefon', koju je napisao Dragan Brajović Braja, i novi imidž koji je jako razveselio i mene, ali i cijelu ekipu.

Uloga zavodnice

Vašem se producentskom timu pridružila i Severina. Kako su se dugogodišnje prijateljice odlučile na glazbenu suradnju?

- Prije nekoliko mjeseci obnovila sam suradnju s dugogodišnjim menadžerom Edwinom Softićem. Upravo je njegova ideja bila da napravim promjenu, a da istovremeno ne izgubim sebe. Zvuči jednostavno, ali to je, zapravo, vrlo teško provesti u djelo. Za takvo što mi je trebao vjetar, koji mi pomaže da slobodno i sigurno letim. A taj vjetar zove se Severina. Nakon jedne divne prijateljske večeri, Seve mi je rekla 'Danijela, ja vidim jednu drugu tebe. Ona je zaključana i vrijeme je da je sada svi upoznaju'. Seve je pronašla ključ i otključala škrinjicu. I moram priznati, nikad nisam bila istinskija, nego sada.

Očito, nova pjesma ne najavljuje samo novi album, već i zaokret u vašoj karijeri?

- Severina je odmah imala u glavi cijelu sliku kako bi ta promjena trebala izgledati. Krenulo je idejom za novi spot. Odmah mi je prezentirala kako bih ja u spotu trebala izgledati, kako bi aranžman trebao zvučati… Ideje su, zaista, samo frcale sa svih strana, pa sam joj jednostavno rekla: 'Najbolje da mi budeš producentica'.

Ponudila vam je, između ostaloga, ulogu zavodnice?

- Nije nam ideja bila stvarati nove uloge, već ići za emocijom, pjesmom i onime što sam ja sada iznutra. Iskreno, nema tu kalkulacija, samo čisto srce. Zato se sve tako divno posložilo.

Ovo nije vaša prva suradnja sa Severinom. Zajedno ste nastupale u mjuziklu "Naša bila štorija"…

- Jako smo se zbližile pripremajući 'Našu bilu štoriju'. Cijela ekipa, koja radi na mjuziklu, predivna je, kao, uostalom, i cijeli mjuzikl. Zaista mi je čast biti dio te prekrasne glazbene i splitske priče koja će sigurno imati jako dug život.

Tvrdite da su se proteklih mjeseci dogodile brojne novosti u vašem životu, ne samo glazbene?

- Život mi se totalno preokrenuo! Zadovoljna sam i sretna. Posebice što sam s mojim glazbenim suradnicima i dugogodišnjim prijateljima, Edwinom i Severinom, pronašla i započela novi glazbeni život.

Duet

Vaš privatni život, odnosno ljubavne veze, česta su tema medija još od početka vaše karijere. Pogotovu je "vječna" tema odlaska pred oltar...

- Neću kazati ništa posebno pametno i novo, ako tvrdim da je privatan život javnih osoba postao, nažalost, važniji nego onaj profesionalni. To je činjenica s kojom se ja teško mirim. Svoj sam život, koliko sam mogla, uvijek nastojala čuvati daleko od javnosti. A s druge strane, kod mene je sve, kako političari znaju često reći, transparentno. Već godinama.

Kada će novi album osvanuti na tržištu i znači li on automatski i koncertnu turneju?

- Trenutačno smo u studiju. Konstantno radimo, pripremamo nove stvari. Sljedeća pjesma je divna, snažna ženska skladba, koju ću otpjevati u duetu sa Severinom. Govori o dvjema ženama, koje je ranio isti muškarac. Nju ćete, vjerujem, čuti vrlo brzo. Dok radite glazbu izgubite pojam o vremenu, ali nadam se da bi album mogao biti na tržištu za tri, četiri mjeseca. Polako. Rodit će se, kada svi budemo sigurni kako je to album koji želimo predstaviti i kakav smo zamislili - poentirala je na kraju Danijela u intervjuu koji je dala Slobodnoj Dalmaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:11