PRINOVA U KOLEKCIJI

AUDEMARS PIGUET OD 300.000 KUNA Zdravko Mamić na presici pokazao sat od ružičastog zlata

Na posljednjoj konferenciji za medije čelnik Dinama Zdravko Mamić pokazao je prinovu u svojoj ionako bogatoj kolekciji ručnih satova - Audemars Piguet Royal Oak Chronograph od 18-karatnoga ružičastog zlata, vrijedan 40-ak tisuća eura ili više od 300 tisuća kuna.

Ta se cijena, doduše, odnosi na sat kupljen u dućanu, ispod tezge se može dobiti mnogo povoljnije - “već” za 25 do 30 tisuća eura. Audemars Piguet, inače, pripada u grupu najcjenjenijih švicarskih urarskih manufaktura, uz bok Patek Philippeu i Vacheron Constantinu, a Royal Oak je njihov daleko najpoznatiji model.

Dizajnirao ga je pokojni Gerald Genta, najveći švicarski dizajner satova, a u vrijeme kada je nastao, 1972. godine, predviđali su mu propast jer - osim što je bio neobično dizajniran i neviđeno kompliciran za izradu - bio je prvi sportski sat koji je u čeliku koštao značajno više nego mnogi zlatni satovi. Međutim, kroz godine je Roal Oak stekao kultni status, koji uživa i danas. Posebno je popularan među Hrvatima boljeg imovinskog stanja: imaju ga Milan Bandić, Ante Todorić, Zlatko Marić, Dejan Lovren, Ognjen Vukojević, Darijo Srna...

Izdvajamo