DOBILI UTAKMICU I BATINE

Balić: Bili smo malo spori, zato su nas tukli! ;Vori: Popiosam dosta batina, sve me boli!

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 02.08.2012. u 18:32

Drago Sopta/CROPIX

Danas smo bili malo sporiji, zato su nas Mađari malo više izudarali, izjavio je nakon pobjede nad Mađarskom (26:19) rukometaš Ivano Balić.

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja nizati pobjede na olimpijskom turniru u Londonu, a nakon trećeg kola imaju maksimalnih šest bodova i osigurali su plasman u četvrtfinale.

Balić je u dvoboju s Mađarima postigao jedan zgoditak, ali ga je itekako proslavio.

- Veselimo se svakom našem golu, pa onda možemo i mojemu. Alilović je danas bio toliko dobar, da nema smisla da ga ja hvalim, bolje da to učinite vi novinari, kazao je u svom stilu, dodavši kako bi bio zadovoljan da svaki sljedeći dvoboj dobiju s jedan razlike.

Mirko Alilović je bio najbolji pojedinac utakmice sa 18 obrana, a priznao je da mu je pomogla činjenica da igra u Mađarskoj i zna sve mađarske pucače.

- Ne možemo svaku utakmicu letiri baš 300 na sat, ovo je bilo negdje 280 na sat. U Londonu zasad nismo odigrali nijednu dramatičnu završnicu, što je zbilja čudno za nas. No, ne žalim se, lijepo je voditi sa šest razlike deset minuta prije kraja. Svaka čast suigračima na obrani danas, a mi u ove tri utakmice nismo primili više od 22-23 pogotka, kazao je Alilović, koji je danas proslavio svoju 100. utakmicu za hrvatsku reprezentaciju.

- Idemo prvo pošteno sve proslaviti na terasi u Olimpijskom selu, a onda ćemo se posvetiti Dancima, europskim prvacima, koji su uvijek vrlo neugodni za nas.

Igor Vori je postigao četiri zgoditaka, ali je zasigurno bio igrač na kojem je bilo najviše prekršaja, od kojih su neki bili vrlo teški.

- Dobio sam dosta batina, ne znam što me sve ne boli. Pobijedili smo i treću utakmicu uvjerljivo, sve to izgleda jako lijepo, ali do kraja je još puno utakmica. Malo smo se fizički i emotivno ispraznili nakon utakmice sa Srbima, a naša obrana je opet bila fantastična. Danci i mi nemamo ama baš nikakvih tajni, neće tu biti nikakvoga taktičkoga iznenađenja, a ta utakmica će odlučivati o prvom mjestu u skupini, kazao je Vori.

U susretu četvrtog kola Hrvatska će 4. kolovoza igrati upravo protiv Danske.

Izdvajamo