EKSKLUZIVNO ZA SN

BAYERNOVA ZVIJEZDA KOJOJ SE DIVI CIJELI SVIJET 'Mislio sam da će Dinamo biti drugi, ali sam pogriješio'

AFP

Kada živiš u zemlji fenomenalnog Marcela Hirschera, a dva puta u nizu te izaberu za najboljeg sportaša Austrije, onda doista imaš nešto posebno u sebi. A David Alaba to očito ima.

Povod razgovora za SN nisu bili njegovi uspjesi, nego sutrašnja utakmica između Dinama i Bayerna. Alaba, na žalost, ne dolazi u Maksimir, jer i njega je zadesila ozljeda zbog koje će na teren tek u veljači, no Dinamo svejedno iščekuje silno težak posao.

Dinamo ste pobijedili 5:0 u prvoj utakmici u Münchenu. Izgledalo je rutinski, bez posebnog umaranja, možemo i u Zagrebu očekivati jak i učinkovit Bayern?

- Zna se naša kvaliteta, zna se vrijednost mojih suigrača i logično je da očekujemo još jednu pobjedu. Međutim, bilo kakav laganiji pristup ili podcjenjivanje protivnika ne dolaze u obzir. Takav pristup u Bayernu ne postoji.

A Dinamo kao momčad?

- Činjenica je da su u Ligi prvaka, da su “skinuli” Arsenal, da su prošle sezone osvojili naslov prvaka bez poraza, a takvi rezultati ne mogu biti slučajni. Dapače, nakon što su doma dobili Arsenal, pa je Arsenal još kiksao protiv Olympiacosa, mislio sam da će Dinamo biti drugi u skupini. Ispalo je da sam bio u krivu...

CIJELI INTERVJU PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI

Tagovi

Izdvajamo