ŠTIMČEV ASISTENT

Bokšić spreman za posao: 'Nakon 8 godina odmora, sad slijedi 8 godina rada!’

    AUTOR:
    • Arhiva

  • OBJAVLJENO:
  • 07.07.2012. u 09:49

'Da vas čujem, definirajte mi nogomet', kazat će Alen Bokšić novinarima u opuštenoj atmosferi uoči službenog predstavljanja Šukera i Štimca.

Nogomet je igra dvije momčadi u kojoj...., zaustio je kolega iz “Večernjaka” da bi ga Bokšić prekinuo u pola rečenice. “Nogomet nije igra. Nogomet je polistrukturalna složena djelatnost”, rekao je Bokšić pa prasnuo u prepoznatljiv smijeh.

Shvatili ste, nakon osam godina odmora od profesionalnog nogometa Alen Bokšić ponovo upoznaje igru koja ga je proslavila. Sluša kolegije na Nogometnoj akademiji, lista udžbenike, priprema ispite i veseli se novim izazovima. Iako je u javnosti volio podgrijavati predstavu da je na marginama i neobaviješten, Bokšić zapravo sve prati i zna.

- S kim sam sve radio? S Lippijem, Zoffom, Erikssonom, Zemanom... Jeste vidjeli Zemana, evo ga u Romi. Nije iznenađenje, napravio je odličan posao s Pescarom. Iznenađenje mi je bio njegov prethodnik Luis Enrique. Na svakom gostovanju bi dobio tri ili četiri komada. Ne možeš na talijanskim gostovanjima igrati tika-taka...

Bokšić bi u novom stožeru trebao biti “Prosinečki”, čovjek s istančanim osjećajem za igru.

- Osam godina sam se odmarao, možda i više ako uzmem u obzir ugovor s Middlesbroughom, ha, ha... Sada ću osam godina raditi. Taman do pedesete, to će biti dovoljno, zar ne?

Izdvajamo